torstai 31. tammikuuta 2013

TOMAATTINEN TIIKERIRAPUKASARI

Tämä vanha, tuttu ja turvallinen resepti on ollut käytössäni jo niin pitkään, etten enää edes muista alkuperää. Valmistus on helppoa kuin heinänteko (onko heinänteko helppoa?), ja nopeaa, sanoisin että puolisen tuntia menee alusta loppuun.

Annan pienen vinkin (Helsinkiläisnäkökulmasta): etnisistä kaupoista Hämeentien kulmilla saa erittäin kohtuulliseen hintaan erikokoisia pakasterapusia. Ja sitten huonot uutiset: WWF:n kalaopas suosittelee välttämään trooppisten alueiden rapuja pyynnin ja kasvatuksen negatiivisten ympäristövaikutusten takia. Eipä tullut mieleen siinä kassalla.. no syödään nyt nämä pois ja mietitään ens kerralla uudestaan.


Tomaattinen tiikerirapukasari (2:lle)

n. 16 kpl tiikerirapuja tai enemmän pienempiä
1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
n. 2 dl kookosmaitoa/kookoskermaa
2 kevätsipulia (tai 1 tavallinen sipuli)
1-2 valkosipulinkynttä
chiliä/chilijauhetta
korianteria
puolikas lime
hunajaa
valkoviinietikkaa
öljyä, suolaa, pippuria

Jos käytät pakasterapuja, aloita laittamalla ne viileään veteen sulamaan n. 10 minuutiksi.

Paloittele sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle tölkkitomaatit, kourallinen silputtua korianteria, chiliä maun mukaan, suolaa, pippuria, limen mehu, pieni määrä hunajaa ja ihan pieni tilkka valkoviinietikkaa. Lisää mukaan myös n. desin verran kookosmaitoa/kermaa ja anna poreilla ilman kantta. Kun alkaa näyttää siltä että keitos on mennyt vähän kasaan (5-10 min kuluttua nesteen määrästä riippuen), lisää kookosmaitoa n. desin verran. Keitä vielä toiset 5-10 minuuttia. Nestettä saa siis haihtua ihan reilusti, mutta toisaalta varo ettei koko homma pala pohjaan.

Kuori sillä aikaa sulaneet ravut ja poista suoli (selkäpuolella, voi olla tumma tai läpikuultava). Laita ravut kasariin kastikkeen sekaan kyljelleen, paista n. 1 min, käännä ympäri ja paista toinen minuutti. Tarjoile kokonaisuus vaikkapa riisin kanssa.
SHARE:

1 kommentti

  1. Blogissasi on monta herkullista reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig