keskiviikko 2. tammikuuta 2013

WASABI-LOHTA JA OHEISHÖYSTÖJÄ

Jos on tehnyt koti-sushia edes kerran, jääkaapin perällä majailee todennäköisesti puolityhjä wasabituubi. Ja jos on vähän laiska rullailemaan sushia useammin kuin kerran vuodessa, niin käyttämättömäksihän se meinaa jäädä. Onneksi wasabia voi soveltaa muuhunkin, oma suosikkini on wasabi-lime-majoneesi -kastike lohelle ja tuo combo on kyllä superhyvä, sopivan kirpeä pienellä potkulla.

Tämä ateria on hyvin joustava siinä mielessä, että lohen kaveriksi voi laittaa melkein mitä vaan. Tällä kertaa tein korianteri-herkkusieniä (siitakesienet olisi ollut parempi mutta kauppa tarjosi ei-oota), ja granaattiomena-vihersalaatin.


Marinoi lohta jääkaapissa n. tunti kastikkeessa, johon tulee n. pari rkl teriyakikastiketta, puolikkaan limen mehu ja pari rkl seesamöljyä (tämä vaihe ei ole pakollinen mutta tuo kalaan kivan aasialais-lisäsäväyksen). Paista sen jälkeen kala pannulla. Itse tykkään jättää lohen reilusti pinkiksi keskeltä ja tähän se sopii erityisesti, koska sushissakin pinkki lohi ja wasabi tykkää toisistaan. Lopuksi ripottele pinnalle reilusti seesamsiemeniä (mustilla siemenillä sais vielä näyttävämmän annoksen).

Tee kastike yhdistämällä n. puolikkaan limen mehu, ja majoneesia ja wasabia maun mukaan (esim. ruokalusikka majoneesia ja teelusikka wasabia alkuun ja sitten lisää maistellen). Kannattaa laittaa ihan rohkeasti sitä wasabia kuitenkin, majoneesi taittaa tulisuudelta terävimmän kärjen pois.

Paista viipaloidut sienet keskilämmöllä (seesam)öljyssä ja pilko sekaan korianteria. Mausta suolalla.

Salaatti.. noh pilko ja sekoita ainekset keskenään. Salaatin sekaan voi heittää myös vähän balsamicoa ja öljyä, ettei jää ihan mauttomaksi.

SHARE:

1 kommentti

  1. Todella hyvää! Tein perheelle ja kaikille maistui mainiosti <3

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig