tiistai 7. toukokuuta 2013

GLUTEENITON & VEGAANI "LASAGNE"


Löysin uuden mielenkiintoisen blogin nimeltä My New Roots ja sieltä bongasin erittäin inspiroivan näköisen ohjeen gluteenittomasta ja vegaanista lasagnesta. Tai ehkä pitäisi puhua ennemmin kasvisvuoasta. :)

Ruokaan tulee kuitenkin lasagnen perinteitä kunnioittaen pastamaisia kiinteämpiä kerroksia ja niiden väliin täytettä ja bechamel-tyyppistä kastiketta.

Alkuperäisessä ohjeessa täyte tehtiin butternut squashista, mutta sitä ei ole kaupoissa taas hetkeen näkynyt joten korvasin sen bataatilla. 

Pastalevyjen tilalle tulee juuriselleriä, joka vähän epäilytti aluksi koska en ole sellerin ylin ystävä, mutta maku pehmenee keittäessä ja tekstuuri on tietyllä tavalla pastamainen. Laitoin väliin lisäksi ohueksi suikaloitua kesäkurpitsaa.

Hauskan innovatiivinen ruoka joka vaatii vähän näpräämistä, mutta lopputulos palkitsee! 


Bataattitäyte

2 isoa bataattia
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
puserrus sitruunanmehua
suolaa

Paahda ensin puolitettuja bataatteja uunissa, 200-asteessa n. 40 minuuttia.

Kun bataatit ovat kunnolla pehmenneitä, kaavi sisus (rusehtuneen pinnan voi kuoria pois) ja muusaa se esim. sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa.

"Pastalevyt"

keskikokoinen pala juuriselleriä
1 pienehkö kesäkurpitsa

Kuori juuriselleri ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Keitä vedessä nopeasti (3-5 minuuttia) kunnes vähän pehmenevät, mieluiten al dente kypsyyteen.

Siivuta kesäkurpitsa myös mahd. ohuiksi siivuiksi.

Papu-valkokastike

1 tölkki valkoisia papuja
n. 1/2 tl muskottipähkinää
1 rkl oliiviöljyä
puserrus sitruunamehua
suolaa
pieni määrä vettä

Huuhtele pavut. Muusaa esim. sauvasekoittimella kaikki ainekset sileäksi. Lisää vettä kunnes seos on pehmeää, mutta ei liian löysää.

Muut täytteet
tuoretta pinaattia
saksanpähkinöitä
tuoretta timjamia

Kasaaminen: Laita pohjalle ensin kerros selleriä, sitten kesäkurpitsaa, bataattitäytettä, pinaattia ja lopuksi papukastiketta. Ripottele väliin (ja päälle) vähän murskattua sahkanpähkinää ja timjamia. Aloita kierros uudelleen. Astian koosta riippuen kierroksia saa tehtyä 2-3.

Laita vuoka uuniin vielä n. 20 minuutiksi, tai kunnes se on läpeensä kuumentunut. 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Haha kaikki on turhaa paitsi ruoka :) olen niin samaa mieltä! Hyvän näköinen lasagne..ja sopii hyvin yhteen kesäkunnon hankkimisen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. No en tiedä miten hyvin tämä ruoka kohottaa kuntoa mutta hyvää se ainakin oli ;)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig