Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 28. elokuuta 2013

KEITTOA NAURIISTA


Ajattelin olla kunnon sesonki-ihminen ja ostin nipun nauriita, mutta sitten menikin sormi suuhun – mitäs näistä voisi tehdä. Hassua että tietyllä tavalla niinkin arkinen ja perinteinen raaka-aine on jäänyt omassa keittiössäni aika tuntemattomaksi vieraaksi. No mutta when in doubt, make soup. Eli tein keiton luotto-ohjeellani, pohja-ainekset on yleensä about samat ja pääraaka-aine vain vaihtuu. Kaapissa on onneksi aina varalla vähintään yksi minkä-tahansa-keiton pelastus eli Puljongin puolen litran kasvisliemipaketti.

Nauriskeitto (1 isohko / 2 pientä)

2-3 keskikokoista naurista
1 pieni peruna
1 sipuli
n. 1 dl valkoviiniä tai kuivaa siideriä
0,5 l kasvislientä
suolaa, pippuria, öljyä
halutessa: hieman kermaa/kookosmaitoa

Kuori ja pilko kasvikset melko pieniksi kuutioiksi. Kuullota ensin sipulia ja nauriskuutioita öljyssä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen viini/siideri ja n. minuutin parin jälkeen kasvisliemi,  perunakuutiot ja mausteet. Anna keitoksen poreilla n. 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet (mutta eivät vielä muusaantuneet). Soseuta ainekset sileäksi, ja lisää halutessasi pieni määrä kermaa tai kookosmaitoa. Tarjoile kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti