Syötävän hyvä: PISTAASI-FALAFELIT "PITALEIVÄLLÄ"
Tietoa mainostajalle ›

maanantai 12. elokuuta 2013

PISTAASI-FALAFELIT "PITALEIVÄLLÄ"


Olen tykännyt tosi paljon taannoin tekemistäni falafeleistä ja tehnyt niitä jo useasti. Näin jossain ohjeen, jossa taikinaan oli lisätty pistaaseja ja kokeilin vähän tuunata vanhaa reseptiäni. Mielestäni falafeleista tuli jopa vielä vähän parempia, rakenne on ainakin hieman rapsakampi.

Välillä on ollut vähän ikävä Fafa'sin pitafalafeliä, joten kokeilin tehdä siitä oman versioni käyttäen pitaleivän tilalla salaatinlehteä. About sama idea kuin viljattomien burritojen kohdalla. Ja näistä tuli kyllä tosi hyviä!

Tein oheen tsatsikia, ja salsantyyppistä juttua johon tulee kypsiä tomaatteja, chiliä/chilijauhetta, korianteria, suolaa, pieni määrä öljyä ja valkoista balsamicoa. Kääreenä käytin salaateissa hyljeksimääni jäävuorisalaattia, joka toimi tässä tarkoituksessa ihan moitteettomasti (tai ainakin uloimmat lehdet toimivat, sisemmät tahtovat olla vähän liian sykkyrällä).

Falafelien ja tsatsikin ohje siis täällä, falafeleihin lisäsin n. desin (kuorittuja) paahdettuja pistaasipähkinöitä ja tein kiekoista hieman pienempiä, taikinamäärästä taisi tulla n. 15 pikkufalafelia. Kääreeksi sopii mikä vaan tukevalehtinen salaatti tai esim. kiinankaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti