maanantai 28. lokakuuta 2013

KOKONAISENA PAAHDETTU KUKKAKAALI JA IHANA KASTIKE


Ihana kastike syntyy yhdistelmästä paria eri juustoa ja jogurttia, omnom.

Kehun kuitenkin ensin tuota kukkakaalia, onpas kerrassaan mainio ja moneen taipuva kasvis. Ja kokonaisena paahdettuna ehkä parhaimmillaan (varsinkin tuon kastikkeen kanssa).

Kukkakaali kylvetetään ensin mausteliemessa ja paahdetaan sen jälkeen uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea. Muutin hieman Food 52:n alkuperäistä reseptiä korvaamalla valkoviinin kuivalla omenasiiderillä ja omenamehulla. Alkuperäiseen kastikkeeseen tuli lisäksi aika hevit juustokarkelot: tuorejuustoa, fetaa, vuohenjuustoa ja kermaa.. kevensin (ja raikastin) kastiketta hieman jättämällä vuohenjuuston kokonaan pois ja laittamalla kerman tilalle turkkilaista jogua. Oma versioni oli niin hyvää etten usko sen kalpeavan alkuperäisen rinnalla. :)

Paahdettu kukkakaali

1 iso kukkakaali
2 dl kuivaa omenasiideriä
2 dl omenamehua
2 dl vettä
(tai 4 dl valkoviiniä ja 2 dl vettä)
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
2 rkl voita
1-2 tl chilijauhetta tai chilihiutaleita
1 rkl hunajaa
suolaa

Leikkaa kukkakaalista lehdet ja kanta pois. Valmista liemi laittamalla loput ainekset isoon kattilaan ja levylle keskilämmölle. Laita kukkakaali kattilaan ja anna poreilla kannen alla (kääntele kukkakaalia aina välillä ympäri) n. 15-20 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin pehmennyt (testaa veitsellä).

Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen. Nosta kukkakaali liemestä ja valuta. Liemi kannattaa muuten säästää ja käyttää myöhemmin keittopohjana, sopisi hyvin esim. tähän omenaiseen kurpitsakeittoon. Siirrä kaali paistoastiaan ja paahda uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kunnolla ruskettunut. Oman kukkikseni pohja paloi hiukkasen, mutta palaneen kohdan voi leikata pois.

Ihana juustokastike

2 rkl maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl turkkilaista jogurttia
n. 50 g fetaa (lampaan- tai vuohenmaidosta)
2 rkl oliiviöljyä

Muusaa kastike sekaisin sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarjoile paahdetun kukkakaalin kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig