torstai 3. lokakuuta 2013

TOFUA JA RIISINUUDELEITA MAAPÄHKINÄKASTIKKEESSA


Tässäpä varsinainen vegaanistereotypia-ruoka, annos sisältää niin tofua kuin itujakin. ;)
Maapähkinäkastike ehkäpä sentään pelastaa ruoan liialliselta ituhippeilyltä.

Toukokuisen maapähkinävoikeksittelyn jälkeen olen onnistunut kehittämään kyseiseen tahnaan pienoisen addiktion. En tosin yhdistä sitä esim. banaaniin (yök) vaan kauhon yleensä sellaisenaan purkista suuhun. Nyt kun on menossa erinäisiä -ton kampanjoita (ainakin somessa näkyvimpänä lihaton lokakuu) niin voisin itse aloittaa maapähkinävoittoman lokakuun. Syön tämän yhden avatun purnukan vielä loppuun (ei mene kauaa) ja sitten saa tulla pieni tauko.

En ole varma voiko tätä ruokaa kutsua varsinaisesti salaatiksi, toisaalta melkein kaikki ainekset syödään tuoreina (paitsi nuudelit) joten close enough. Alkuperä lienee jossain Kaakkois-Aasiassa, niinkuin monet muutkin hyvät (syötävät) asiat.


Nuudeli-salaatti (ainesten määrät oman harkinnan ja syöjien määrän mukaan)

riisinuudeleita
kurkkua
(silken)tofua
korianteria
kevätsipulia
ituja (esim. mungpavun)
seesaminsiemeniä
lime

Maapähkinäkastike (1 annos)

n. 2 rkl maapähkinävoita
n. 1 rkl soijakastiketta
1-3 rkl vettä
n. 1 tl valkoviinietikkaa (tms
n. 1 rkl seesamöljyä
1-2 tl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
chilijauhetta

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja laita hetkeksi jäähtymään. Pilko kurkku (voit kuoria kurkun ja poistaa siemet jos haluat), korianteri ja kevätsipuli. Kuutioi tofu.

Valmista kastike vispaamalla ainekset keskenään, maista ja säädä makuja tarpeen mukaan. Lisää kastikkeeseen vettä sen verran että se on notkeaa, muttei täysin vetistä.

Sekoita salaatin ainekset varovasti nostellen ettei tofu hajoa, ja ripottele päälle kastike, korianteria ja seesaminsiemeniä. Purista lopuksi salaattiannoksen päälle puolikkaan limen mehu.

Annos on eräänlainen mashup näistä kahdesta reseptistä.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Pakko kommata vaikka tähän, että hands down paras blogi aikoihin! <3
    Olen tässä iskenyt bookmarkia toisen perään, myyty nainen. Erityisesti ilahduttaa se että tällaiselle välitilan ihmiselle löytyy osuvat reseptit, kun ei ole Hurja Hippi, mutta haluaisi laittaa perheelle mahdollisimman terveellistä ruokaa kuitenkin. Itse syön viljaa ja sokeria, mutta koitan pitää minimissä, varsinkin gluteeniviljojen käytön.

    Ja sääli ettei viimeisin Fat Tony´s ollut ihan täys nappi, kerron työryhmälleni terveisiä ja koitamme toteuttaa vielä paremmin ensi kerralla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos kommentista! Itse kannatan myös sellaista "kohtuullisesti kaikkea" ruokafilosofiaa, vaikka olenkin nuo viljat ja sokerin jättänyt ruokavaliosta pois.

      Fat Tony'sin kohdalla näytti siltä että suosio ja sitä myöten volyymi on kasvanut niin suureksi, että tasaisen laadun ylläpitäminen on vähän vaikeampaa kuin aiemmin. Muuten kyllä isot peukut teidän meiningille! :)

      Poista
  2. Tästä on tullut yksi lemppariresepteistäni! Jopa tuo toinen puolisko toivoo tätä aina silloin tällöin viikon ruokalistalle. Aivan ihana tofuhässäkkä, kiitos ohjeesta! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi kiva kuulla! Enpäs ole itsekään muistanut tehdä tätä aikoihin, voisi kyllä taas. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig