Syötävän hyvä: UUNIBATAATTI KAIKENLAISILLA HYVILLÄ TÄYTTEILLÄ
Tietoa mainostajalle ›

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

UUNIBATAATTI KAIKENLAISILLA HYVILLÄ TÄYTTEILLÄ


Unohdan aina jotenkin bataatin olemassaolon vaikka sehän on tosi hyvä ja monipuolinen juures. Kun sille näyttää vähän uunia niin parhaat puolet tulevat esiin. Koostumuskin on mielestäni parempi kuin usein vähän kuivakassa uuniperunassa. Bataatin luontainen makeus taittuu kun oheistarjottavat on suolaisempaa osastoa. Tämä ruoka on tosi helppo valmistaa, mutta tiskiä tulee kyllä aika paljon. Onneksi on tiskikone. :)

Mahdollisesti ylijääneen kastikkeen voi käyttää tavallisen tomskukastikkeen tapaan vaikkapa pastan
lihapullien parina. Kastike säilyy jääkaapissa n. viikon.

Uunibataatti & avokadoa, papuja ja vuohenjuustoa

1 iso bataatti/syöjä
avokadoa
mustia papuja (tai muuta papusuosikkiasi)
yrttejä (esim. korianteria)
vuohenjuustoa
suolaa & pippuria

Pese bataatti ja pistele siihen muutama reikä. Paista 200-asteessa koosta riippuen n. 40-50 min. Bataatti on valmis kun veitsi tai muu tikku uppoaa siihen helposti.

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, tai kuumenna ja siivilöi esikeitetyt pavut. Pilko avokado ja hienonna yrtit. Halkaise bataatti melkein kahtia. Annostele päälle täytteet ja mausteet.

Täyteläinen tomaattikastike (3-4 dl)

1 rkl kookosöljyä
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 tölkki kokonaisia tomaatteja
1/2 tl (jauhettua) kuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl kuivattua timjamia
ripaus chilijauhetta
suolaa, pippuria
1-2 pehmeää taatelia
n. puolikkaan limen mehu
suolaa & pippuria

lisäksi (eivät ole välttämättömiä mutta tuovat kivan lisämaun):
1 tl raakakaakaojauhetta
1 tl pähkinävoita

Valmista kastike sillä aikaa kun bataatti kypsyy uunissa. Kuullota öljyssä keskilämmöllä mausteita n. minuutin ajan. Lisää pilkotut sipulit ja kuullota kunnes ovat läpikuultavia. Jos seos meinaa kuivahtaa/palaa pohjaan, lisää vähän öljyä.

Lusikoi tölkkitomaatit kattilaan mutta älä kaada kaikkea nestettä, tulee muuten liian vetistä soosia. Painele lastalla tomaatit pienemmäksi ja keittele n. 5 minuuttia.

Kaada seos varovasti blenderiin ja lisää taatelit, limen mehu, pieni ripaus suolaa & pippuria, raakakaakaojauhe ja pähkinävoi. Surauta sileäksi. Lusikoi bataatti-täytekasan päälle.


Ohje My New Roots.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti