tiistai 20. toukokuuta 2014

GRANOLA-MANSIKKA-VUOHENJUUSTO -SALAATTI


Olen tehnyt useasti granolaa (viljattomana versiona), mutta syönyt sitä mielikuvituksettomasti vain turkkilaisen jogurtin kanssa tai snäkkinä sellaisenaan. Kunnes näin ohjeen, jossa granolaa käytettiin salaatissa ikäänkuin krutonkien korvikkeena. Nerokasta! Ja todella hyvää, tästä tulee uusi salaattiainesosavakkari!

Perusgranolaani verrattuna uusi lisäys on munanvalkuainen, joka toimii ns. liimana ja tekee pähkinöitä ja siemenistä "möykkyisempää". Toki suuremmalla määrällä hunajaa saa saman efektin aikaiseksi, mutta tällä kertaa granolan ei ole tarkoitus olla erityisen makeaa vaan suolaista.

Salaattiin piti tulla aluksi lehtikaalia, mutta sitä ei jostain syystä enää ollutkaan lähikaupassani. Ostin tilalle varhaiskaalia (rapea tekstuuri) ja salanovasalaattia (tumma väri).

Rapeiden ainesten vastapainoksi vähän makeita mansikoita ja pehmeää vuohenjuustoa. Brie sopii myös hyvin. Tämä salaatti suorastaan kutsuu piknikvilttiä ja kylmää skumppaa kaveriksi. :)


Granola-mansikka-vuohenjuusto -salaatti

lehtivihreää (esim sitä lehtikaalia tai jotain muuta)
(avomaan)kurkkua
retiisiä
mansikoita
vuohenjuustoa

oliiviöljyä
sitruunaa
hunajaa
suolaa
pippuria

Granola
n. 3 dl erilaisia pähkinöitä (esim. saksanpähkinä/pekaani/manteli/cashew/pistaasi)
n. 1 dl erilaisia siemeniä (esim. kurpitsa/pinja/seesam/auringonkukansiemeniä)
suolaa
ripaus chilijauhetta
n. 1 tl hunajaa
pari rkl oliiviöljyä
1 valkuainen

Valmista ensin granola. Vispaa valkuainen ilmavaksi (pieni hetki käsin vispausta riittää). Murskaa pähkinöitä vähän pienemmäksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 180-asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pähkinät alkavat kevyesti tummua. Sekoittele välillä.

Pilko sillä aikaa muut raaka-aineet ja annostele salaattikulhoon. Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin ja valuta salaatin päälle. Anna granolan jäähtyä hetki ja ripottele salaattiin. Ohjeesta tulee aika reilusti granolaa, joten loput voi säilöä tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja syödä vaikka sen turkkilaisen jogurtin kanssa.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Onkos tämä salaatti semmoinen mikä olisi hyvä syödä heti valmistamisen jälkeen, vai säilyyköhän seuraavalle päivälle tarjoilukelpoisena? :) Ajattelin tällaisen pyöräyttää huomiseksi äitienpäiväksi, mutta mietityttää että voiko sen tehdä jo tänään valmiiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tuon granolan voi hyvin tehdä jo etukäteen, mutta muuten tämä on vähän sellainen salaatti että saattaa ikävästi vettyä jos on kovin pitkään jääkaapissa (niinkuin useimmille salaateille käy). Eli suosittelisin kokoamaan vasta sama päivänä mikäli vain mahdollista :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig