torstai 14. elokuuta 2014

PERINTEISEMMÄT LAKRITSI- & MINTTU-JÄÄTELÖT


Olisko tässä nyt sitten kesän viimeiset jätskit. Ennen syksyn ensimmäisiä siis. ;)

En olekaan koskaan aiemmin yrittänyt tehdä ihan perinteistä jäätelöä (eli ei siis raaka/vegaaniversiota) itse ilman jätskikonetta. No eipä ollut vaikeaa, ja lopputulos oli tosi hyvä. Jätskikone kiinnostaisi kyllä hankkia myös, mutta keittiön rajalliset säilytystilat taitaa tulla vastaan..

Ajattelin aluksi tehdä ihan vaan perusvaniljajäätelöä, mutta sitten iski kuitenkin innostus kokeilla maustaa sitä hieman. Eli jaoin massan puoliksi, ja toiseen laitoin minttuöljyä (ja spirulinaa), ja toiseen lakritsijauhetta. Lakritsijauheista olen kirjoittanut aiemmin täällä, käytin ohjeessa tuota mustempaa versiota.


Jäätelö ilman konetta
(ohjeesta tulee 2-3 palloa per maku)

3,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
n. 0,5 dl hunajaa/kookosnektaria tai vastaavaa
2 munankeltuaista
ropsaus aitovaniljajauhetta

minttuöljyä (ei esanssia)
pieni määrä spirulinaa/chlorellaa väriksi

lakritsijauhetta
pieni ripaus suolaa

Lämmitä kerma, maito ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä. Varo ettei seos pääse kiehumaan.

Vispaa käsin keltuaiset hieman kuohkeiksi. Ota n.desin verran lämmintä kermaseosta ja kaada se varovasti ohuena norona keltuaisten sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada keltuais-kermaseos takaisin kattilaan edelleen koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta kunnes se alkaa hieman paksuuntua (ja sekoita! :) Mausta lopuksi vaniljajauheella.

Jos haluat jatkojalostaa vaniljajäätelöä, jaa seos kahtia ja mausta puolet minttuöljyllä (oman maun mukaan), ja puolet lakritsijauheella. Itselläni meni jauhetta varmaan n. parin teelusikallisen verran.

Kaada massat omiin astioihinsa ja laita pakkaseen.

Parhaan koostumuksen saat kun jaksat n. 30 minuutin välein käydä vispaamassa hieman jähmettyneitä seoksia. Tässä saa käyttää ihan kunnolla voimaa että saat jäiset reunatkin rikottua. Jäätelö on valmista muutamien tuntien jälkeen. Pyörittele hieman pehmenneestä massasta palloja. Huom. jätski sulaa aika vauhdilla eli syö heti! :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Jätskikoneen hankintaa on harkittu hartaasti täälläkin, mutta toistaiseksi homma on hoitunut käsipelillä. Kyllä kotijäätelö voittaa kaupan tavaran mennen tullen ihan "tavispuolellakin". Kivat reseptit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan jos olis joku hehtaarikeittiö niin kyllähän sinne kaikenlaisia yhden-tarkoituksen-laitteita voisi hankkia.. Nyt mennään vaan vedenkeittimellä ja blenderillä (kuivuri ois kans kiva!). :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig