tiistai 10. helmikuuta 2015

AVOKADOLLA TÄYTETYT MUNAT (DEVILED EGGS)


Netissä kiertää paljon artikkeleita joissa ideana on esitellä lyhyesti X tapaa käyttää raaka-ainetta Y ja tykkään lukea niitä inspiraatiomielessä. Viimeisimpänä korvamerkitsin jutun, jossa esiteltiin 10 (uutta) tapaa käyttää avokadoa. Hyvä listaus ja poimin sieltä heti neljä ideaa jotka haluan testata.

Tein ensimmäisen ja sitten olikin jo liian kova nälkä ja en jaksanut tehdä niitä muita. Eli sen sijaan että tämä postaus käsittelisi 4 tapaa käyttää avokadoa, tässä on vain 1 tapa käyttää avokadoa. :)

Kyseessä on siis deviled eggs eli suomeksi ilmeisesti paholaisen munat tai ihan vaan täytetyt munat. Perinteisessä versiossa ideana on miksata keitetty keltuainen yleensä majoneesin ja mausteiden kanssa, ja pursottaa se kananmunan valkuaiseen. Hauska tarjoiltava vaikka jossain illanistujaisissa tai brunssilla.

Avokado on kuitenkin itsessään jo aika kermainen, joten majoneesia tai ranskankermaa ei sekaan enää tarvita, ainoastaan hieman mausteita. Ja suolaa! Ei kannata yrittää syödä avokadoa ilman suolaa.


Avokado deviled eggs

4-5 (luomu)munaa
1 avokado
pieni määrä sitruunanmehua
reilu rouhaisu suolaa
valinnaisia mausteita: dijonia, paprikajauhetta, chilijauhetta

Keitä munia n.10 minuuttia ja huuhtele heti kylmän veden alla niin kuori irtoaa helpommin. Anna munien viilentyä. Lusikoi keltuaiset ulos ja sekoita esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella avokadon ja mausteiden kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta oman maun mukaan (muista suola!).

Lusikoi täyte muovipussiin, leikkaa nurkka pois ja pursota kananmunan valkuaisiin. Päälle voi ripotella vielä koristeeksi mausteita. Munat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, mutta avokado tummuu helposti vähän ruman näköiseksi, joten nämä kannattaa tarjoilla heti tuoreeltaan.

SHARE:

6 kommenttia

  1. Avokado ja kananmuna on ihana pari!
    Minä täytin viime keväänä kananmunan puolikkaita guacamolella, hyvää niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guacamole-täyte on hyvä idea myös! Ja näihinkin sopisi vaikka just korianterisilppu mausteeksi.

      Poista
  2. Klassikko, nam! Nää täytetyt munat on vaan niin parhaita. Mä kans tein jotain vähän vastaavaa viime pääsiäisenä ajatuksena blogata se tän vuoden pääsiäisen alla, joten kiitos muistutuksesta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en tiedä miks en ole tehnyt näitä itse aiemmin, monesti on kyllä pitänyt! Olin nyt vissiin vähän etuajassa parhaan kananmunasesongin kanssa :)

      Poista
  3. Täytetyt kananmunat ovat kyllä hyvä juttu. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig