sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

MACADAMIA-KAURAKEKSIT VADELMASYDÄMELLÄ


Piti mennä katukirppikselle myymään tavaraa mutta sataa. Niin leivoin sitten keksejä.

Vadelmaisten makadamia-kaurakeksien resepti on hieman mukailtuna My New Roots -blogin uudesta ihanasta keittokirjasta. My New Roots taitaakin olla niitä ihan ensimmäisiä ruokablogeja mitä aloin aikoinaan seuraamaan. Jos olet blogin fani niin suosittelen kirjaa lämpimästi (ja tietysti muutenkin)! Reseptit (niitä on paljon!) on koostettu sesongittain, ja reseptien lisäksi kirjassa on paljon muutakin sisältöä mm. erilaisista ruoanlaittotekniikoista ja raaka-aineista. Ja kuvat ovat todella kauniita, mitäs sitä nyt voi muuta odottaakaan. Omani tilasin Adlibriksen kautta, ei maksanut kuin vähän päälle pari kymppiä eli hinta-laatusuhde on kyllä enemmän kuin kohdallaan.


Mutta niihin kekseihin. Nämä eivät ole sellaisia ohuita, rapeita kaurakeksejä, vaan paksumpia, aavistuksen pehmeitä ja aika ruokaisia jos kekseistä voi niin sanoa. Kauramaisuutensa ansiosta nämä menisivät oikeastaan myös aamiaiskekseistä (aamiaiskeksit, siinäpä hieno konsepti). Suosikkipähkinöistäni macadamioista tulee mukavan rapeita sattumia ja kirpeä vadelmasydän viimeistelee kokonaisuuden. Nam!


Macadamia-kaurakeksit, vegaani & gluteeniton (n. 12 kpl)

5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
pieni ripaus suolaa
1/2 dl kookosöljyä
1/2 - 1 dl kookosnektaria tai vastaavaa (ei-vegaanit esim. hunajaa)
1/2 dl macadamiapähkinöitä pilkottuna
valinnaisesti: hieman vaniljauutetta

vadelmahillo
1 dl vadelmia (kotimaiset pakastetut käyvät myös)
1-2 tl nestemäistä makeutusta
1/2 rkl chiasiemeniä

Valmista ensin hillo. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne nopeasti esim. kaatamalla päälle kuumaa vettä. Siivilöi ylimääräiset nesteet pois. Laita vadelmat, makeutus ja siemenet blenderiin ja surauta tasaiseksi. Kaada seos astiaan ja laita jääkaappiin tekeytymään n.vartiksi (chiasiemenet tekevät vadelmaseoksesta hillomaisen).

Laita 4 dl kaurajauhoista esim. blenderiin ja surauta karkeaksi jauhoksi. Sekoita joukkoon ylijäänyt 1 dl kaurahiutaleita, ja ripaus suolaa.

Laita kookosöljy ja nestemäinen makeuttaja pieneen kattilaan ja sulata öljy matalalla lämmöllä vispaten samalla ainekset sekaisin. Itse laitoin puoli desiä makeuttajaa ja kekseistä ei tullut kovin makeita, makeiden keksien ystävien kannattaa laittaa enemmän. Jos käytät vaniljauutetta lisää se myös tässä vaiheessa.

Sekoita kuivat ja kosteat ainekset keskenään. Sekoita lopuksi mukaan pilkotut pähkinät. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kekseiksi. Paina keskelle syvennys, ja lusikoi siihen geeliytynyt vadelmasose.

Paista uunissa 180-asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes keksit ovat muuttuneet kullanruskeiksi.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Näyttää herkulliselta, täytyy kokeilla, vaikka chian siemenet ovatkin minulle vähän sellainen outo tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään käyttää chiaa esim. erilaisten vanukkaiden tekoon, ja toisaalta syödä ihan sellaisenaankin esim. smoothien tai rahkan/jogurtin päälle ripoteltuna. On aika monipuolinen raaka-aine kun tarkemmin tutustuu! :) Tässä ohjeessa sen kyllä voi korvata esim. hyytelösokerilla (jos sokeria käyttää).

      Poista

Blogger Template Created by pipdig