tiistai 18. elokuuta 2015

PERUNAMUUSIN UUSI ELÄMÄ


Peruna ei ole itselleni jokapäiväinen arkiraaka-aine, vaan herkku jota syödään harvemmin, mutta silloin kun syödään niin voissa ja suolassa ei säästellä.

Perunan yksi parhaita olomuotoja on tietysti muusi. Oma suosikkimuusini sisältää vähän voimakkaanmakuista juustoa raastettuna (esim. (mature) cheddaria, manchegoa tai goudaa). Paras muusin koostumus on hieman pehmeä, mutta ei liian vetelä, ja täysin sileää ei tarvitse olla (perunanuija FTW!). Ja mukaan reilusti suolaa, voita ja pieni tilkka maitoa. Vegaaninen versio syntyy laittamalla voin tilalle öljyä (maustetut öljyt, kuten tryffeliöljy, toimii tässä hyvin) ja maidon sijaan esim. kookosmaitoa.

Tein taannoin perunamuusia uusista perunoista ja maustoin ne juuston lisäksi reilulla määrällä kevätsipulia (sitä vihreää osaa) ja ruohosipulia. Laitoin sipulit ihan sellaisenaan pieneksi pilkottuna, mutta ne voi myös heittää perunoiden kanssa veteen kiehumaan muutamaksi minuutiksi, jos ei pidä raa'asta sipulista. Muusia jäi jonkin verran yli, joten seuraavana päivänä jatkoin muusin elämää tekemällä siitä herkullisia perunakakkusia. Sopivat mainiosti vaikka vähän tukevammalle aamupalalle kananmunan kanssa tarjoiltavaksi!


Perunakakut (n. 12 kpl)

n. 5 desiä jämäperunamuusia
jos muusissa ei jo ollut: kevätsipulia ja/tai ruohosipulia ja hieman juustoraastetta
2 (luomu)munaa
n. 1/2 dl mantelijauhoja tai muita valinnaisia jauhoja
suolaa + pippuria

Silppua sipulit pienemmäksi (n. kourallinen riittää). Sekoita perunamuusin (+ tarvittaessa pari reilua ruokalusikallista juustoraastetta), munien, jauhon ja mausteiden kanssa. Sulata pannulla hieman voita/öljyä, ja nostele massasta kukkuraisen ruokalusikan kokosia möykkyjä. Taputtele möykyt litteämmäksi ja paista n. pari minuuttia per puoli, kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.

Tarjoile heti lämpimänä.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän tämmöinen hävikistä herkuksi -tyyppinen ratkaisu tosiaan :)

      Poista
  2. Meillä tehdään näitä melkein aina, jos muusia jäänyt yli. Tosin aina miettinyt sitä, millä rakenteen saisi sellaiseksi, että kääntäminen onnistuisi ilman hajoamista. Mutta salaisuus taitaa olla tosiaan tyo juusto..=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo juusto auttaa varmasti. Niinkuin monessa muunkin ruoan kohdalla (maun puolesta ja muutenkin). :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig