perjantai 16. lokakuuta 2015

PAAHDETTUJA KARAMELLI-LUUMUJA, JOGURTTIA JA MANTELEITA


Tämä on helppo ja yksinkertainen, mutta samalla näyttävä tarjottava jälkkäriksi, tai esim. viikonlopun luksus-aamiaiselle. Ohje on aika samantyylinen kuin joskus aiemmin julkaisemani paahdettujen persikoiden ohje, mutta paahdetuista luumuista tuli ehkä jopa vielä jotenkin parempia. Makeita, mutta aavistuksen happamia samalla.

Paahdoin luumuja kookossokerin kanssa, jolloin sulanut sokeri muuttuu ihanan karamellimaiseksi siirapiksi. Tähän ei voi sanoa kuin että droool. Oli vaikea olla nuolematta lautasta. :)



Paahdetut luumut 

5 luumua (omani olivat aika isoja)
kookossokeria tai esim. hunajaa

n. 1 dl turkkilaista jogurttia 
n. 1 dl crème fraîchea
hippunen aitovaniljajauhetta tai vaniljauutetta

vajaa 1 dl manteleita

halutessa: n. 1 tl kookossokeria


Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Puolita luumut ja poista kivet. Asettele luumut paistoastiaan leikkauspuoli ylöspäin. Ripottele päälle n. teelusikallinen kookossokeria (tai mitä käytätkään) per luumu. Paista n. 10 minuuttia, tai hieman pidempään, riippuen kuinka kypsiä luumusi alunperin olivat.

Sekoita jogurtti, ranskankerma ja vaniljajauhe keskenään.

Murskaa mantelit esim. morttelissa. 
Manteleiden joukkoon voi halutessa sekoittaa hieman (n. 1 tl) kookossokeria. Paahda seosta nopeasti kuumalla kuivalla pannulla, kunnes pienimmät murut alkaa saamaan väriä. Ota pannu levyltä pois ja siirrä mantelimuru toiseen astiaan ettei se ruskistu liikaa tai pala. 

Lusikoi hieman jäähtyneiden persikoiden päälle jogurtti-ranskankermaa, ja ripottele päälle reilusti mantelimurskaa.
 


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig