tiistai 2. helmikuuta 2016

PAAHDETTU PERUNA-KUKKAKAALI-PESTOSALAATTI (V)


Paras arkisalaatti on helppo, täyttävä ja tietysti maukas. Ja miten sattuikaan, tämä paahdettu perunasalaatti täyttää juuri nämä kriteerit. *tähän peukkuemoji*

Pestokastike tuo salaattiin vähän extraa verrattuna tavalliseen vinaigretteen. Teen nykyään peston oikeastaan aina ilman parmesania, oli sitten pyhäinhäväistystä tai ei. Voit toki tehdä omastasi sen klassisen version.

Mikäli perunahammasta alkoi kutkuttamaan enemmänkin, lisää salaatteja löytyy arkiston kätköistä: Paahdettua perunaa ja porkkanakastiketta (V), Wasabiperunat, Avokado-perunasalaatti (V) ja Feta-perunasalaatti. (V) tarkoittaa vegaanista ohjetta.

Salaatti paahdettua perunaa ja kukkakaalia

500 g perunaa
500 g kukkakaalia
2 dl pakasteherneitä
pari kourallista rucolaa
pari rkl paahdettuja kookoslastuja (tai esim. siemeniä tai pähkinöitä)

Kuori perunat, pilko pienemmäksi ja keitä niitä n. 10 min, kunnes ovat melkein kypsiä mutta eivät ihan pehmeitä. Laita perunat uuniastiaan, ripottele päälle öljyä ja hieman suolaa, ja paahda 200-asteessa puolisen tuntia. 20 minuutin kohdalla laita pienemmäksi pilkotut kukkakaalit mukaan. Sekoittele kasviksia välillä (5–10 minuutin välein).

Sulata herneet. Paahda kookoslastuja kuivalla kuumalla pannulla hetki kunnes saavat hieman väriä. Lastut tahtovat palaa todella herkästi joten ihan muutama sekunti riittää.

Pestokastike
puntti basilikaa 
n. 1/2 dl oliiviöljyä (lisää tarvittaessa)
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
pari rkl pinjansiemeniä (kevyesti paahdettuna)
1 tl sitruunanmehua
suolaa


Blendaa tai aja monitoimikoneessa kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi. Kastikkeen juoksevuutta voit säätää öljyn määrällä. Tsekkaa lopuksi että suolan määrä on riittävä.

Koosta salaatti yhdistämällä hieman jäähtyneet paahdetut kasvikset, rucola ja herneet, ja sekoittamalla pestokastike salaatin joukkoon. Ripottele lopuksi päälle kookoslastut. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihania salaattiohjeita sulla täällä. Ite teen lähinnä nykyään ihan perussalaattia kurkku, tomaatti, paprika + salaatin- tai kaalinlehtiä ja lautaselle lisään vielä fetaa. Netistä varmasti löytyy paljon ihania ohjeita, mutta tuo on ainakin tosi helppo salaatti.

    Ja hyvä salaatti jos ei vaikka jaksa mitään lämmintä ruokaa tehdä, ei ainakaan tuu mitään leipää puputettua. Jotenkin kaipais vaan jotain erikoisempiakin salaatteja välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salaatti on kyllä ihan paras ruokakonsepti, käytännössä lautaselle voi yhdistää melkein mitä vaan mistä tykkää, ja ateria on valmis. Kannattaa välillä testailla jotain sen perussalaatinkin ulkopuolelta, vaikka lämmintä salaattia. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig