tiistai 5. huhtikuuta 2016

MINTTU-PARSAKEITTO (V)


Kevään ekat parsat pitää tietysti paistaa ja nauttia sellaisenaan. Ehkä raastaa vähän parmesaania päälle. Mutta kevään tokasta satsista voikin tehdä sitten jo jotain muuta. Kuten vaikka tällaista mintulla ja herneillä freesattua keittoa.

Onnistuin löytämään todella tuoreita ja  honteloita parsoja, joita ei ollut oikeastaan edes tarpeellista suuremmin kuoria. Paksummista yksilöistä kannattaa kuitenkin vuolla vähän kuorta pois, samalla keittoon saa myös helpommin sileämmän koostumuksen (erityisesti mikäli et omista turboblenderiä).

Jos ei tee keittoa mieli, niin parsasta voi myös valmistaa vaikkapa erinomaista salaattia. Itse olen tehnyt jo kahdesti: parsa-vuohenjuustosalaatti & toinen parsa-vuohenjuustosalaatti.


Mintulla ja herneillä maustettu parsakeitto (2 annosta)

nippu parsaa
1 sipuli
öljyä
n. 6 dl kasvislientä, tai vettä + fondia
n. 2 dl pakasteherneitä
kourallinen (vahvaa) minttua
puserrus sitruunaa
suolaa

halutessa: hieman kookoskermaa
päälle: siemeniä

Leikkaa parsoista tyvestä pätkä pois ja kuori nupusta alaspäin. Leikkaa pienemmiksi pätkiksi.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää neste ja parsat, ja keittele kunnes parsat ovat hieman pehmenneet (n. 10 min). Lisää lopuksi noin minuutiksi pakasteherneet.

Kaada ainekset blenderiin, lisää mintunlehdet, puserrus sitruunaa sekä rouhaisu suolaa, ja surauta keitto mahdollisimman sileäksi. Hieman pidemmällä blendausajalla saa kuohkeamman keiton. Tsekkaa maut ja lisää tarvittaessa suolaa.

Keittoon voi halutessaan sekoittaa mukaan vähän kookoskermaa, ja päälle ripotella esim. siemeniä.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Vaikka talven jälkeen eivät keitot enää keittiössä pahemmin näy niin tämä ohje kyllä tekee siihen poikkeuksen, kuulostaa ja näyttää ihanan raikkaalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä on sen verran freesi että sopii keväiseen ajankohtaan myös (tai siihen nimenomaan sopiikin) :)

      Poista
  2. Minttu ja herne kuulostaa hyvältä combolta parsalle! Kokeiluun heti kunhan on ensin ehtinyt vähän herkutella pelkällä parsalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään ensimmäiset parsat on kyllä niin hyvää ja odotuksen arvoista! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig