torstai 26. toukokuuta 2016

KELTAINEN RAAKASUKLAA (KURKUMA & INKIVÄÄRI)


Olin taannoin aikeissa vierailla ystäväni luona hänen syntymäpäivänään, ja pari tuntia ennen ovesta ulos lähtöä tuli mieleen, että olis varmaan ihan kiva jos olisi joku lahjakin.

Onneksi ystävä on suuri raakasuklaan ystävä, joten nopeasti suklaamassa kasaan ja konvehdit pakkaseen. Makumaailman keksin lennosta, inspiraatiota tähän tosin sain toukokuun alussa vallinneesta kevyestä flunssa-aallosta, inkivääri ja kurkuma kun tunnetaan tulehdusta vähentävistä ominaisuuksistaan.

Periaatteessa tämän nimi voisi myös olla flunssantapposuklaa. Mutta ei lupailla liikoja. Jos ei keho parane niin mieli ainakin. Ja myönnettäköön että kurkuman valitsin myös tuon hauskan keltaisen värin takia.

Kurkuma-inkivääriraakasuklaa (n. 12 konvehtia)

1 dl sulaa kaakaovoita
1/2 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 4h)
1 rkl kookossokeria/nektaria (tai ei-vegaanisiin suklaisiin hunajaa)
pari tippaa vaniljauutetta
1/2 tl inkivääritiivistettä 
1/4 tl kurkumaa
1/2 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa

Inkivääritiivistemehua myy ainakin Ginger People, tosi kätevä tuote! Jos et saa sitä käsiisi, niin raasta
tuoretta inkivääriä hienolla terällä ja purista massasta irtoavaa mehua suklaamassaan.

Laita ainekset esim. monitoimikoneeseen tai blenderiin, ja aja sileäksi. Maistele onko maku kohdillaan ja säädä aineksia tarvittaessa. Itse sekoitin suklaamassaan  lopuksi vielä ripauksen chia-siemeniä niin suklaaseen tulee vähän rapeita sattumia ja enemmän pureskeltavaa.

Kaada massa esimerkiksi silikonisiin konvehtimuotteihin ja laita pakkaseen jähmettymään. Suklaan pitäisi olla valmista noin puolessa tunnissa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Periaatteessahan tän voi tehdä myös normaalina tummana raakasuklaana, joka on maustettu samoin. Silloin vain väri ei ole näin kiva :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig