tiistai 24. toukokuuta 2016

MOUSSEMAINEN LAKRITSI-SUKLAARAAKAKAKKU


Lakritsilla maustetun raakasuklaan jälkeen seuraava luonnollinen askel on tietysti valmistaa samoista kombonenteista kokonainen kakku. Itse asiassa olin jo pyöritellyt tätä kakkua mielessäni, kun kaverini pyysi raakakakkua valmistujaisjuhliinsa. Makutoiveeksi ilmoitettiin lakritsi-suklaa, joten sain heti entistä paremman syyn testailla reseptiä. Ei sillä että tässä mitään erityisiä syitä kakuntekoon tarvittaisiin.

Käytin reseptin pohjana vanhaa ja hyväksi havaittua raakasuklaakakun ohjetta. Lisäsin massaan desin jähmettynyttä kookoskermaa, joka tekee kakusta vieläkin entistä moussemaisemman ja pehmeän lusikoitavan.

Suklaan vastapainoksi laitoin päälle reilun kasan vadelmia (tuoreita ja pakastekuivattuja). Kakkupalojen päälle annostelin vielä pienet loraukset lakritsikastiketta. Kakku on aika tuhtia, joten pieni pala riittää per syöjä.


Lakritsi-raakasuklaakakku (tehty 18 cm vuokaan)

Pohja
n. 1 dl pähkinöitä (esim. pekaani tai manteli)
n. 7 pehmeää taatelia
pieni ripaus suolaa


Täyte
3 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 4h)
1 1/2 dl kaakaovoita
1 iso avokado
1 dl kookossokeria tai muuta makeutusta
1 dl raakakaakaojauhetta
2–3 rkl lakritsijauhetta
rouhaisu suolaa
n. 1/2 vettä tai enemmän

halutessa: 1 dl jähmettynyttä kookoskermaa (tekee hieman moussemaisemman koostumuksen)
halutessa: 1 rkl lesitiiniä (toimii emulgaattorina)

tarjoiluun esim. vadelmia ja lakritsikastiketta



Valmista pohja muusaamalla ainekset esim. sauvasekoittimella yhteen. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä hetkeksi viileään.

Lisää täytteen ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Massa voi tuntua aika jähmeältä, mutta siihen voi huolettaa laittaa vettä notkeuttamaan, sanoisin että ehkä jopa desin verran. Valmiin massan pitäisi juosta blenderissä notkeasti ja olla täysin sileää (ilman cashew- tai muita sattumia) eli aja massaa sitkeästi kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Pidä välillä taukoja ja kaavi reunoilta alas, tai käytä tampperia.

Maistele maut kohdilleen (kaakaon, makeutuksen ja lakritsin määrä), itse taisin lisätä lopuksi vielä ainakin kaakaota ja himpun makeutusta. Nyrkkisääntönä: kun massa maistuu hyvälle, tulee kakustakin hyvänmakuinen. ;) Kaada kakku vuokaan.

Kakku jähmettyy noin tunnissa tai kahdessa pakastimessa, jonka jälkeen sen voi siirtää jääkaappisäilytykseen. Tällöin kakku on koko ajan tarjoiluvalmiina.

Lakritsikastike syntyy yksinkertaisesti sekoittamalla yhteen lakritsijauhetta, nestemäistä makeutusta, vettä ja ripauksen suolaa. Maistele suhteet omaan suuhun sopiviksi.

Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua marjoilla, ja kaada jokaisen kakkupalan päälle hieman kastiketta. Itse ripottelin kakun päälle vielä hieman pop-amaranttia, siitepölyä (ei sovi vegaaneille) ja chia-siemeniä.


PS. Jos lakritsi-suklaakakku kiinnostelee, mutta et innostu raakakakuista, tämä lakritsi-suklaamutakakku on mainio vaihtoehto (viljaton, ei-vegaaninen).
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ai vitsi tuo moussemainen koostuus rupesi kiinnostamaan, tätä on kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tässä on just sellainen suussa sulavan pehmeä koostumus, kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig