perjantai 8. heinäkuuta 2016

HOLLANTILAINEN PANNUKAKKU ELI DUTCH BABY (GF) MUSTIKKAKASTIKKEELLA


Onko ns. hollantilainen pannukakku eli dutch baby tuttu tapaus? Itse etsin aina uusia tapoja piristää viikonlopun aamiais- tai brunssipöytää, ja tämä pannari on oikein mainio lisä repertuaariin, varsinkin kun taikinan voi helposti tehdä gluteenittomasti kaurahiutaleista.

Parasta hollantilaisessa pannukakussa on koostumus: pinnalta hieman rapea mutta sisältä pehmeä ja soufflemainen. Maku on itsessään hyvin mieto, joten jonkinlainen hillo tai marjakastike on must.

Ehdottomasti paras lopputulos tulee valurautapannulla, jolloin reunasta tulee kunnolla rapea ja hieman karamellimainen. Mutta voit käyttää myös uuninkestävää paistinpannua/kasaria (kuten kokeilin itsekin tällä kertaa) tai vaikka piirakkavuokaa.

Yksi pannukakku on hyvän kokoinen kahdelle, tai sen voin tarjoilla osana isompaa aamupalaa tai brunssia, jolloin pannarista riittää viipaleita useammalle.

Hollantilainen pannukakku (dutch baby) mustikkakastikkeella 

3 dl mustikkaa
n. 3 rkl kookossokeria tai hunajaa/kookossiirappia


4 luomumunaa
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1,5 dl täysmaitoa
2 rkl kookossokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljauutetta
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa

n. 3 rkl voita

halutessa muita marjoja/hedelmiä

Laita aluksi pannu/vuoka (halkaisija n. 23–25 cm) uuniin ja uuni kuumenemaan 220-asteeseen.

Laita pieneen kattilaan mustikat ja makeutus, ja anna poreilla viitisen minuuttia. Itse käytin pakastemustikoita, joten mustikkakastikeesta tuli aika vetistä, mutta se ei haittaa. Lisää makeutusta halutessasi, kastike saa olla aika makeaa.

Riko kananmunat blenderiin tai monitoimikoneeseen, ja aja noin pari minuuttia, kunnes munat ovat kunnolla vaahtoutuneet. Lisää loput ainekset ja aja vielä noin minuutti. Taikinan kuuluu jäädä aika löysäksi.

Ota pannu uunista, laita siihen voi ja laita takaisin uuniin minuutiksi. Ota pannu taas ulos ja pyörittele sitä niin että hieman ruskistunut voi leviää tasaisesti pohjalle, ja kaada taikina päälle. Paista n. 15 minuuttia, kunnes pannukakku on ruskistunut (reunoilta saa ruskistua vähän enemmänkin). Pannukakku nousee reunoilta korkeammaksi (paitsi omani ei niin noussut kun kasarin reunat olivat niin korkeat) ja laskee hieman uunista pois otettaessa.

Ota valmis pannukakku ulos, lusikoi päälle mustikkakastiketta ja esimerkiksi kirsikoita tai muita marjoja/hedelmiä, ripottele päälle halutessa vielä hieman kookossokeria ja leikkaa viipaleiksi. Pannukakun kanssa voi tarjoilla myös esim. erilaisia hilloja, pähkinävoita tai lemon curdia.


Alkup. ohje muokattuna A Beautiful Plate
SHARE:

4 kommenttia

  1. Native dutch pancake eater comments : that doesn't look like a real dutch pannekoek

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeah you are right, dutch pancake is a little different from dutch baby. But this was my made-up translation because it doesn't have a proper finnish name. :)

      Poista
  2. Marjat on nyt niin makeita - ihana resepti-idea kesäiltaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, erityisesti kirsikoita on mennyt nyt paljon, sesonki on niin lyhyt!

      Poista

Blogger Template Created by pipdig