perjantai 5. elokuuta 2016

LOMAKATSAUS: VESIPUTOUKSIA, MEGAFESTARIT JA MARJOJA


Olipa kiva loma! Vaikkei se niin pitkä lopulta ollutkaan (reilut pari viikkoa), ehdin kuitenkin tekemään yhtä sun toista, ja sen takia aika tuntui melkein tuplasti pidemmältä.

Kotiinpaluu ei sen sijaan sujunut niin kivasti, kun makuuhuoneessa odotti vuotaneesta patterista johtunut vesivahinko.. :( Nyt eletään sitten olohuoneessa tavarakasojen keskellä patjalla nukkuen samalla kun kuivurit hurisevat kämpässä.

Mutta tällaisiin vastoinkäymisiin ei voi oikein suhtautua muuten kuin It is what it is -mentaliteetilla.


Vastoinkäymisiä tuli vastaan myös Kroatiassa, kun neljän tunnin bussimatka venähtikin kymmeneen tuntiin (matkaeväänä yks pieni sipsipussi), ja lämpötila tippui samalla aurinkoisesta +35-asteesta sateiseen +13-asteeseen (tietenkään mukana ei ollut lämpimiä varusteita).

Olimme siis matkalla Plitvicen kansallispuistoon, joka tunnetaan upeista vesiputouksistaan. Hyvä puoli tässä äkkinäisessä sään surkenemisessa oli se, että paikalla oli vain kourallinen muita ihmisiä. Ja puisto oli niin upea, että oli kyllä kaiken vaivan ja epämukavuuden arvoista. Jos tykkäät matkoilla luontokohteista niin tälle vahva suositus!


Sen sijaan toinen putouspuisto Krka oli ihan tupaten täynnä väkeä, mutta suosittelun arvoinen paikka tämäkin lähinnä lyhyen matkan ja helpon saavutettavuuden ansiosta (itse teimme päivämatkan Sibenikistä).

Muutoin Kroatian reissu meni mukavasti, vesi oli turkoosia niinkuin aina ja ruoka tasaisen hyvää perustasoa, mereneläviä kannattaa syödä niin paljon kuin jaksaa. Kaupungeista tutustuin Sibenikin (ja Plitvicen alueen) lisäksi Trogiriin ja Zadariin, kaikki ihan mukavia pikkukaupunkeja jossa viihtyy päivän tai kaksi.


Kroatiasta matka jatkui Belgiaan ja Brysseliin. Minulla oli kaupungista jotenkin aika nihkeä mielikuva, mutta paikka olikin yllättävän kiva. Vähän niinkuin Pariisin ja Amsterdamin risteytys (miinus kanaalit ja joet). Käväisin lisäksi Antwerpenissa (shoppailijan unelmapaikka, en tosin ostanut mitään), mutta pääsyy belgianvierailulle oli viikonlopun musafestareiden Disneyland eli Tomorrowland.

Jos olet miettinyt kehtaako kolmekymppisenä enää vierailla festareilla, erityisesti pahanmaineisilla EDM-festareilla, niin voin sanoa että kehtaa! Porukkaa oli ihan laidasta laitaan (ikähaitari kakskymppisistä jopa viiskymppisiin) ja suurin osa oli hyvällä tuulella matkassa. Aikamoista tykitystä koko viikonloppu ja jalat oli täydellisen muusina, mutta hieno kokemus tämäkin!


Suomeen tullessa olikin hyvä ladata hetki akkuja äidin puutarhassa marjoja poimien. Paitsi mihinkään zen-tilaan ei kyllä päästy kiitos valtavien ampiaisparvien, siis en ole ikinä nähnyt sellaista määrää vadelmia naamaansa ahmivia hyönteisiä. o_O Metsässä piipahdus palkitsi vielä pienellä keolla kanttarelleja, aika hyvä lopetus lomalle!

Blogi palailee tässä pikku hiljaa normaalitahtiin, kunhan ensin löytäisin jostain kesän aikana kadonneen kokkausinspiraation. :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kivan kuuloinen loma sulla. :) Itsekin pistin tänään sattumoisin lomakatsauksen ilmoille, taitaa olla se aika kesästä kun lomat alkavat olla suurimmalta osalta ohi... :D

    http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2016/08/kesaloma-laatuloma.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo eiköhän suurimmalla osaa paluu arkeen tapahtu viimeistään ens maanantaina. Itse tykkään pitää vähän lyhyemmän kesäloman ja säästellä lomia syksyyn ja talveen, niin jaksaa sen pitkän pimeän ja kylmän kauden paremmin. Kivalta näytti myös sun loma! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig