tiistai 25. heinäkuuta 2017

KESÄN HELPOIN HERKKU: MANSIKKA-KIRSIKKAPAISTOS (GF, V)


Kokkaaminen ei ole viime aikoina maistunut sitten yhtään. Edellinen blogissa julkaistu resepti on kuukauden takaa, ja sekin ohje valmistui jo huhtikuussa. Kuva-arkistojen perusteella edellinen oikea kokkauspäivä on ollut 17.6 eli yli 5 viikkoa sitten. Tässä välissä ole elänyt lähinnä jogurteilla, smoothieilla ja ravintolaruoalla/take-awaylla.

Tiedän kyllä mistä tämä johtuu (muustakin kuin laiskuudesta ja lomamatkoista). Pieni vinkki: ei kannata puristaa ruokakirjaa alle kahdessa kuukaudessa ideasta valmiiksi julkaisuksi. Varsinkaan jos päätät tehdä ihan kaiken itse. Mutta ehkä se inspiraatio tästä palailee pikkuhiljaa, tämä marjapaistos on siitä selkeä merkki.

Sain muuten myyntitavoitteeni tuossa hetki sitten täyteen, eli omakustanne-salaattikirjojani on myyty yli 100 kappaletta, jee! Lisääkin saa ostaa ;)


Mutta asiaan. Eli siihen että kotimaiset mansikat ovat vihdoin täällä! Talven aikana jos erehtyy syömään niitä ei-minkään-makuisia jättimäisiä tuontimansikoita, pääsee aivan unohtumaan miten uskomattoman makealta tuore kotimainen mansikka maistuukaan. Ihan kuin karkkia!

Kesän yksi mutkattomimmista herkuista on marjoista syntyvä uunipaistos. Mansikoiden sekaan sopii hyvin myös sesongin muut marjat ja hedelmät. Vadelmien ja paikoin mustikoidenkin kypsyminen on tänä vuonna monta viikkoa myöhässä, mutta kirsikat ja nektariinit (ja aprikoosit myös) ovat onneksi vielä hetken parhaimmillaan.

Eli ei muuta kuin kaikki samaan astiaan pähkinä-kauramurun kanssa ja uunin kautta suuhun. Tarjoile paistos esimerkiksi lempijäätelösi kanssa.


Mansikka-kirsikka-nektariinipaistos (gluteeniton, vegaaninen)

2 dl mansikoita
2 dl kirsikoita
2 dl nektariineja
(tai muita valinnaisia marjoja ja hedelmiä)
1 rkl kookossokeria
1 rkl perunajauhoa
puserrus sitruunanmehua

1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
1 dl mantelijauhoa
2–3 rkl kookossokeria (maun mukaan)
2 rkl sulaa kookosöljyä (tai ei-vegaaniseen versioon voita)
ripaus suolaa

tarjoiluun: esim. (vegaanista) jäätelöä 

Pilko marjat ja hedelmät pienemmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauho ja sitruunanmehu. Laita seos uuniastian pohjalle (käyttämäni astian koko oli n. 18x22 cm, jos paistoastiasi on suurempi, lisää hieman ohjeen raaka-aineiden määrää).

Rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi. Sekoita mantelijauhon, kaurahiutaleiden, sokerin ja suolan kanssa. Sokerin määrää voi säätää sen mukaan, miten makeasta pidät (maistele seosta). Sekoita lopuksi joukkoon sula öljy tai voi. Kaada ja tasoittele seos marjojen päälle.

Paista 180-asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Varo etteivät pähkinät pääse palamaan (pieni ruskistuminen on ok). Tarjoile paistos hieman viilentyneenä esim. jäätelön kanssa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Siiri! Kesällä helppous kokkaamisessa on kyllä ihan ykkösjuttu, onneksi monet raaka-aineet ovat parhaimmillaan :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig