keskiviikko 1. marraskuuta 2017

PORKKANAKAKKUMAINEN UUNIPUURO (V, GF)


Hyvää maailman vegaanipäivää!

Huomasin juuri että lokakuun aikana julkaistuista seitsemästä reseptistä kuusi oli vegaanisia, joten kyllä se plantbased-ruokavalio tännekin koko ajan enenevissä määrissä hiipii. Omassa jääkaapissani suurimmat muutokset viimeisen kuukauden aikana ovat olleet se, että maitokahvi on viimein vaihtunut pysyvästi kasvimaitoon (Oatlyn iKaffe <3) ja olen täysin hurahtanut kookojogurtteihin (Happy Coco ja Harvest Moon <3). Vielä kun noiden kookosjogurttien hinnat vähän laskisivat niin voisin luopua ns. tavallisesta jogurtista melkeinpä kokonaan..

Syötävän hyvässä linjaa jatketaan samoin kuin ennenkin, reseptiikka on gluteenitonta kasvisruokaa, välillä lakto-ovo-vegeruokavalioon sopivaa ja välillä (ehkä jopa enemmistönä nykyään) vegaanista.

Kuten on myös tämä porkkanakakkumainen uunipuuro tai porkkana-kaurapaistos tai porkkana-kaurauunipuuro.. en ole ihan varma miksi kutsua tätä. Ruoka ei ole ihan niin makea että kävisi jälkkäristä, mutta ei toisaalta mikään suolainen puurokaan. Ehkä tätä voisi kutsua aamupalaporkkanakakuksi. Eli ei-makea kakku. Joka on paistos. Ja vähän puuromainenkin. Äh, luovutan.

Parhaiten tämä.. asia.. kuitenkin sopii viikonlopun kiirettömään aamuun, kun tekee mieli jotain vähän erikoisempaa tarjoiltavaa. Kannattaa samalla kutsua useampia syöjiä koolle, sillä yhdestä vuoallisesta riittää monelle.

Pro tip: kokeilin syödä tätä myös maapähkinävoin kanssa ja ei liene mikään yllätys että herkkua oli!


Porkkana-uunipuuro pähkinöillä

2 chia- tai pellavansiemenmunaa* (tai ei-vegaaniseen versioon luomumunaa)
3 1/2 dl (kasvi)maitoa (esim. kauramaito)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl aitovaniljajauhetta tai vaniljauutetta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
n. 2 rkl kookossokeria tms
ripaus suolaa

3 keskikokoista porkkanaa
4 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
kourallinen rusinoita tai kuivattuja taateleita

Pähkinäkuorrutus
2 1/2 dl pähkinöitä (esim. saksan-, pekaani- tai hasselpähkinöitä)
1 1/2 dl siemeniä (esim. kurpitsan tai auringonkukan)
3 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
2 rkl sulaa kookosöljyä
ripaus suolaa

halutessa: hieman sulatettua tummaa/raakasuklaata

* Valmista chia- tai pellavamunat sekoittamalla 2 rkl chiansiemeniä tai pellavansiemenrouhetta + 6 rkl vettä. Anna tekeytyä n. 15 minuuttia.

Vispaa munat, mausteet, leivinjauhe, sokeri ja maito sekaisin.

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita jauhojen ja rusinoiden tai pieneksi pilkottujen taateleiden kanssa. Yhdistä porkkana-jauhomassa maustenesteeseen. Jos taikina tuntuu liian jähmeältä (sen pitäisi olla helposti levitettävissä), lisää pieni määrä nestettä (max 1/2 dl). Levitä taikina uunivuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle.

Rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi ja yhdistä muiden ainesten kanssa. Levitä taikinan päälle tasaisesti. Paista 180-asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pähkinät ovat hieman saaneet väriä ja pohja on kypsynyt.

Tarjoile halutessasi sulatetun suklaan (ja maapähkinävoin) kanssa. Nauti heti lämpimänä.

Ohje hieman muokattuna Green Kitchen at Home -kirjasta.
SHARE:

2 kommenttia

  1. XD ihana kuvailu. Mut resepti pääty kirjanmerkkeihin talteen, pitää testata tätä jossain vaiheessa. Porkkanakakku on mun lemppareista lempparein, joten sen vähemmän makea aamupalaversio todennäköisesti maistuis hyvinkin :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän maistu kun vaan ei tosiaan odota mitä kakkukakkua, vaan ennemminkin just uunipuuroa jossa on porkkanakakun makua :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig