keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

VEGEPASTA 1/3: LINSSIBOLOGNESE & CASHEW"PARMESAN" (V, GF)


Syön melko harvakseltaan pastaa, mutta silloin kun syön, viimeistelen annoksen yleensä reilulla keolla raastettua parmesaania. Mutta viime aikoina ovat jääneet normijuustot kauppaan kun olen tykästynyt ihan tosi paljon tähän vegaaniseen "parmesaaniin", joka on valmistettu cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista. Vegeparmesanin innoittamana testailin kolmea eri vegaanista pastaa jotka julkaisen tänne tämän viikon aikana.

Avainhuomio vegeparmesanin valmistuksessa on ollut se, että ravintohiivahiutaleissa on ihan älyttömiä makueroja merkkien välillä! Aiemmin ostamani Vitam-merkin hiutaleissa maku on hyvin mieto ja vähän ihmettelinkin miksi tästä puhutaan pätevänä juuston korvikkeena kun se juustomainen maku oli niin pliisu. Vitam oli kuitenkin kaupasta loppu kun siellä viimeksi kävin ja mukaan nappasin Valioravinnon paketin. Ja ihan kuin olisi eri tuotetta maistanut! Maku on todella voimakas ja hiutaleita ei edes tarvitse käyttää niin paljon kerralla, joten vaikka paketin hinta onkin kalliimpi niin rahallinen panostus kannattaa. Muita merkkejä en ole vielä testannut eli jos sinulla on niistä kokemusta niin kerro ihmeessä.

Cashewparmesan on joka tapauksessa ihanaa ja maistuu varmasti hyvältä mitä tahansa merkkiä käyttämällä. Alan ripottelemaan tätä joka paikkaan!

Tässä ohjeessa testasin myös Tervens-merkkistä kikhernepastaa, joka on tosi hyvää, mutta sopii ehkä sellaiseen pastaan paremmin jossa ei jo käytetä jotain palkokasvia. Ellei sitten halua tosi proteiinipitoista pastaa.

Linssibolognesen ohje on muutoin aika perinteinen, mutta lisäsin lopuksi joukkoon hieman maustamatonta jogurttia joka taittaa maun mukavan pehmeäksi.


Linssibolognese (2–3 annosta)

(gluteenitonta) pastaa

1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
1 dl kuivia (vihreitä) linssejä
1 purkki kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä + 1 tl kasvisfondia
1 tl kookosnektaria tai muuta makeutusta
1 tl omenaviinietikkaa
halutessa: 1 tl chilikastiketta

1/2 dl paksua (kasvi)jogurttia

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko sipuli, porkkana ja valkosipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljytilkassa reilu viisi minuuttia. Lisää kaikki loput ainekset jogurttia lukuunottamatta ja anna poreilla n. 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet (pieni purutuntuma saa jäädä). Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Tomaatteja voi painella lastalla muhjuksi. Maista ja lisää suolaa tai muita aineksia tarvittaessa. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Tarjoile pastan ja cashewparmesanin kanssa.

Cashewparmesan

1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl öljyä
ripaus suolaa

Aja esim. monitoimikoneella pieneksi muruksi. Ripottele pastan päälle.


Viikon muut pastat:
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig