perjantai 16. marraskuuta 2012

RAVINTOLAPÄIVÄÄ JA PANNACOTTAMUISTOJA

Huomenna se on täällä taas!

Viime toukokuussa juttu meni näin:

Edellisenä päivänä lounaalla:
- Niin huomenna on se Ravintolapäivä.. ois kiva kerrankin osallistua. Siis ravintoloitsija-osapuolena.
- Joo! Voitais tehdä vaikka niitä yksiä sitruunapannacottia ihan tuhoton määrä..hehe.
- Eikun oikeesti, tehdään!
- Ootko hullu, meillä ei oo mitään esivalmisteluita eikä ehditä edes markkinoimaan koko juttua.
- Ei se haittaa, kyl siit hyvä tulee!

Ja tämän keskustelun päätteeksi päätimme laittaa pystyyn pop up-ravintolan eli pannacottakioskin. Seuraava yö meni valmisteluissa ja vähän aamuakin. Vähän jännitti että tuleeko ketään ja ostaako ne mitään.

Sisäpihalla vietetyn hiljaisen tunnin (saldo: 2 asiakasta) jälkeen päätimme viedä pöydän kadunkulmaan ja johan alkoi tapahtua! Myimme alle kolmessa tunnissa 97 pannacottaa eli kaiken.


Tällä kertaa en ole laittamassa minkäänlaista kiskaa pystyyn koska laiskuus ja sää. Mutta käyn toki tsekkaamassa muutaman myyntipisteen jos vain suinkin ehdin. Tarjontaan voi tutustua täällä.


Ainiin ja se resepti.

Kuvassa ylempänä koekeittiön versiot (sitruuna-, valkosuklaa-vadelma- ja appelsiinipannikset) ja alla lopullinen d-day versio: sitruuna-valkosuklaapannacottaa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja mansikkaa.

Sitruuna-valkosuklaapannacotta (6 pientä tai 4 suurempaa annosta)

3 dl kermaa 
1 dl maitoa 
3 rkl sitruunanmehua 
1 sitruunan kuori 
100 g valkosuklaata
3 levyä liivatetta

Pinnalle: 

2 dl appelsiinimehua
2 rkl sitruunanmehua
1 dl hyytelösokeria

(karamellisoitua pekaanipähkinää
mansikoita)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehauta sillä aikaa kattilassa kerma ja maito. Sulata suklaa seokseen. Pese sitruuna huolellisesti (käytä luomusitruunaa jos vain sellaista löydät), raasta kuori ja purista mehu. Lisää kuoret, mehu ja puristetut liivatelehdet ja vispaa seos tasaiseksi. Siivilöi sitruunankuoret pois ja kaada tarjoiluastioihin. Anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.


Valmista glaseeraus. Kiehauta kattilassa tuorepuristettu appelsiinimehu + sitruunanmehu ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kerää lusikalla pinnalle mahdollisesti muodostunut kuori pois. Tai ei ole pakko mutta se on aika ällön näköinen. Nosta lusikalla jälkiruokien pinnalle kiillettä. Anna hyytyä hetken aikaa viileässä ennen tarjoilua. Koristelut oman maun mukaan.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig