maanantai 17. joulukuuta 2012

LEMPEÄN MAUSTEINEN TOMAATTI-KOOKOSKEITTO

Olen aiemmin tehnyt vain kirkasta tomaattikeittoa ja gazpachoa (mikä siinä muuten on että tomaattimehu on hyi, mutta kylmä tomaattikeitto nam..), joten tälläinen aavistuksen mausteisempi versio olikin kaivattu lisä repertuaariin. Ja tästä taisikin tulla kertaheitolla uusi lempikeittoni.

Ajatus reseptistä syntyi kun mietin mitä tekisin avatulle kookosmaitotölkille ja yhdelle ylimääräiselle säilyketomaattipurkille. Google laulamaan ja sieltä löytyikin monta ehdotusta, tämä ohje on mukaelma useampaa.


Tomaatti-kookoskeitto

1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
pätkä inkivääriä
ripaus chilijauhetta
1 tl currytahnaa
1 peruna
2 dl kookosmaitoa
1 dl kasvislientä tai vettä ja fondia
1 rkl hunajaa (vegaanit muuta makeutusta)
öljyä, suolaa, pippuria

Kuullota öljyssä muutamia minuutteja pilkotut sipulit, valkosipulit, raastettu inkivääri ja chilijauhe. Lisää paloiteltu peruna, kasvisliemi/vesi, currytahna, kookosmaito, hunaja ja tomaatit. Anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes peruna on pehmentynyt, eli n. 20 minuuttia. Soseuta keitto blenderillä tai sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Vielä sellainen huomio että suosittelen tosiaan käyttämään noita säilöttyjä kokonaisia tomaatteja, eikä esim. tomaattimurskaa. Mausta tulee tällöin huomattavasti täyteläisempi ja muutenkin kaikin puolin mahtavampi.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig