keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

SITRUUNARUUDUT (VILJATON + SOKERITON)


Tein näitä brunssille jälkkäriksi. Olivat erittäin sitruunaisia. Itse tykkään, jonkun muun makuun ehkä liian kirpakkaa. Tarjoiluvaiheessa päätinkin laittaa oheen kasan vispattua kermaa – täydensi jälkkäriä juuri sopivasti.

Sitruunatäyte on siis pehmeää ja pohja enemmän keksimäistä. Omani tulivat tosin uunista ulos kohtuu halkeilleena, ilmeisesti pitäisi auttaa jos paistovaiheen lopussa raottaa uuninluukkua hieman, mutta oma paistokseni ei kyllä tästä hyötynyt. No en olekaan koskaan ollut mikään leivontamestari. Ratkaisuna leikkasin sitten ruudut tosi pieniksi. :)

Sitruunaruudut

Pohja:
1 dl mantelijauhoja
1,5 dl kookosjauhoja
2 rkl sulatettua voita (tai kookosöljyä)
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl hunajaa
2 (luomu)munaa
1 tl sitruunamehua
1 tl (aito)vaniljajauhetta

Täyte:
3 (luomu)munaa + 1 keltuainen
1 dl hunajaa
3-4 sitruunaa (tarvitset n.1,5 dl sitruunamehua)
3 rkl kookosjauhoa

Astiana käytin halkaisijaltaan 20-senttistä vuokaa. Sivele paistoastia kevyesti voilla tai kookosöljyllä.

Tee pohja sekoittamalla ainekset keskenään blenderissä tai monitoimikoneessa, kunnes massa on taikinamaista. Painele vuoan pohjalle ja pistele haarukalla muutamia reikiä. Paista 180-asteessa n. 10 minuuttia ja anna hetki viilentyä.

Vispaa täytteen ainekset kulhossa. Anna kookosjauhon turvota n. 10 minuuttia ja vispaa kevyesti uudelleen, niin että täytteessä ei ole möykkyjä. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa n.15-20 minuuttia, niin että täyte on kiinteynyt mutta keskeltä vielä aavistuksen hölskyvä. Pari viimeistä minuuttia pitäisi ilmeisesti raottaa uuninluukkua, jolloin lämpötilaa laskee tasaisesti ja täyte ei halkeile, mutta kuten sanottua omalla kohdallani tämä ei oikein toiminut. No se on vaan kosmeettinen ongelma.

Nosta paistos viilenemään ja laita lopuksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa varovasti ruuduiksi ja tarjoile vaikka kermavaahdon tai kreikkalaisen jogurtin kanssa.


Alkuperäinen ohje jonkin verran muokattuna All Against Grain.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Ai että kun ovat ihanan keväisen värisiä! Sopisivat hyvin pääsiäisherkuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän kauniimman näköistä tarjottavaa kuin mämmi ;)

      Poista
  2. Nami, kuullostaa herkulliselta! Olen sitruunafani. :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig