tiistai 21. huhtikuuta 2015

MANSIKKA-JOGURTTIJÄÄTELÖ SUKLAAHIPUILLA


En malta odottaa kesää, aion nimittäin syödä jäätelöä JOKA PÄIVÄ! Tai ainakin melkein.

Kiitos jäätelökoneen olen tässä jo harjoitellut kotijäätelön tekoa jo muutaman kerran, viimeksi tein vegaanista minttu-suklaajäätelöä ja nyt mansikka-jogurttijäätelöä. Olisin kyllä oikeastaan halunnut tehdä vadelmaista versiota, mutta kotimaiset vadelmat olivat juuri päässeet pakastimesta loppumaan.. no kyllä tässä ehtii vielä kokeilla vadelmajäätelöä ja mustikkajäätelöäkin ja vaikka mitä.

Tykkäsin edelliskerran raakasuklaahippulisäyksestä niin paljon, että tein tällä kertaa saman tempun. Toimii kivasti edelleen! Kehoitan jälleen valitsemaan sellaista kovaa raakasuklaata, jonka saa helpommin leikattua pieniksi paloiksi.

Suosittelen käyttämään tässä kreikkalaista jogurttia, sillä se on jostain syystä pehmeämmän makuista kuin turkkilainen jogurtti (joka voi merkistä riippuen olla suorastaan kirpeää).


Mansikka-jogurttijäätelö suklaahipuilla (n. 4 annosta)

5 dl kreikkalaista jogurttia
5 dl pakastemansikoita tai vaikka vadelmia/mustikoita
n. 1/2 - 1 dl hunajaa (maun mukaan)
n. 60 g (maustamatonta) raakasuklaata

Mittaa jogurtti, mansikat ja hunaja blenderiin. Blendaa massa tasaiseksi ja sen verran kauan, ettei massaan jää jäisiä mansikanpaloja. Maista että makeusaste on mieluinen. Kaada jäätelökoneeseen ja anna pyöriä kunnes massa on jähmettynyt. Omalla Krupsin koneellani siihen meni reilu 20 minuuttia.

Leikkaa veitsellä raakasuklaa pieniksi palasiksi ja sekoita valmiin jäätelömassan sekaan. Jäätelö kannattaa tarjoilla heti sillä se sulaa aika nopeasti.

Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta pakastamalla massan ja sekoittamalla sitä voimakkaasti aina n. puolen tunnin välein, mutta koostumuksesta ei silloin välttämättä tule aivan yhtä jäätelömäinen.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Mahtavaa kun tulee kesä ja jätskiaika! Herkullisen ja pehmeän näköistä jäätelöä, menee varmasti kokeiluun tämä ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, eikä oikeastaan tarvi kun vähän auringon paistaa lämpimämmin niin voi puhua jo jätskisesongista (mun mielestä). Tästä jäätelöstä tuli kivan sorbettimaista. :)

      Poista
  2. Jestas miten hyvän näköistä :) Eli kesällä jäätelöä JOKA PÄIVÄ!
    Nyt menee kyllä vähän off topic, mutta minkälainen blenderi sulla on käytössä?
    Omassa blenderissä eikä sauvasekoittimessa ole enää (turvallisia) tehoja.
    Pähkinöitä ja taateleita yms työstäessä molemmat ylikuumenee alta aikayksikön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Four Sigma Foodsin pari vuotta sitten myynnissä ollut Gizmo-blenderi, mutta sitä ei valitettavasti enää valmisteta. Vitamixista on myös paljon kokemusta ja nuo ovat hyvin lähellä toisiaan. Eli mun ääni menee Vitamixille, saman hintaluokan Blendtech on varmaan myös yhtä hyvä. Edullisempi Rawmix on ilmeisesti myös pätevä laite, mutta itse en ole sitä kokeillut. KitchenAid taas on mun mielestä tosi hankala puhdistaa (muusta kuin nestemäisestä sotkusta). Muut halvemmat versiot kannattaa jättää kauppaan, varsinkin jos tekee raakakakkuja ja vastaavia kovaa vääntöä kaipaavia massoja usein. Itse kävin läpi parikin halvempaa laitetta jotka jossain vaiheessa hajosivat käsiin, ennenkuin tajusin että tässä kohtaa laatuun kannattaa oikeasti panostaa. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig