maanantai 4. toukokuuta 2015

BATAATTIVENEET FETALLA JA KIKHERNEILLÄ LASTATTUNA


Vappu oli ja meni oikein mukavasti, taisi jäädä taas sesonkijuhlaruokien postaaminen minulta väliin (ei taida juhlapöytäsapuskat olla meikäläisen bravuureita muutenkaan). :)

Sen sijaan tarjoilen paluu-arkeen-teemalla yksinkertaisen ja helpon ruoan: bataatit puolitettuna uuniin, lopuksi päälle härpäkkeet, nopea lämmitys ja valmista.

Bataatinpuolikkaiden päälle tuli fetaa, sen tilalle voi laittaa myös esim. vuohenjuustoa. Mitä ikinä laitatkin niin suosittelen kuitenkin käyttämään jotain hieman pistävän/happaman makuista juustoa, sillä se sopii makean bataatin kanssa parhaiten yhteen. Kikherneiden tilalle voi myös laittaa jotain muuta suosikkipapuasi, esim. mustapavut voisivat toimia kivasti.


Bataattiveneet (2:lle)

4 isohkoa bataattia
n. 200g lampaan/vuohenmaitofetaa tai esim. chèvreä
1-2 dl (kypsiä) kikherneitä 
tuoretta korianteria
suolaa, pippuria, oliiviöljyä, sitruunaa

Leikkaa pestyt bataatit sivusuunnassa puoliksi. Sivele molemmille puolille öljyä, laita bataatit uuninpellille leikattu puoli alaspäin, ja paahda 200-asteessa n. 40 minuuttia.

Käännä pehmentyneet bataatit ympäri, tee muutamia viiltoja ja mausta suolalla ja pippurilla. Murustele päälle feta (tai esim. chèvre). Ripottele päälle lopuksi kikherneet. Paahda uunissa vielä n. 10 minuuttia.

Purista valmiiden bataattiveneiden päälle hieman sitruunaa ja ripottele päälle lopuksi korianteria.

Alkuperäinen ohje hieman muokattuna Food52.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Namm kiva ohje! Täytetyt bataatti on ihan mun lemppariruokia ja tästä uusia ideoita täytteeksi :) Itse olen laittanut usein kanan fileesuikaleita yhdessä pinaatin, chilin ja vuohenjuuston kanssa! Kikherneet sopii varmasti hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo sunkin täytteet kuulostaa hyvältä! Täytyy vielä kokeilla tätä kikherneversiota vuohenjuustolla, helpompi ainakin levittää kuin feta :)

      Poista
  2. Tämä osui ja upposi! Supersimppeli ja täyttävä, meillä kahdelle riitti kyllä 1 kohtalaisen kokoinen bataatti per nassu kun tämän veteli runsaalta salaattipediltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos osui makuhermoon! Mä söin itse kaksi bataattia mutta silloin ei ollutkaan tarjolla muuta oheissyötävää. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig