tiistai 21. kesäkuuta 2016

SALAATIN KRUUNU: FETAMOUSSE


Kun luin sanan "fetamousse", aloin jo hieman kuolaamaan ennenkuin näin edes koko reseptiä.

Nyt ehdin jo unohtaa mistä ohje alunperin löytyi (olisko ollut hesarista), mutta kiitos alkuperäiselle kehittäjälle, kuka ikinä oletkin. On nimittäin aika hitsin hyvää moussea! Tätä söisi vaikka sellaisenaan, mutta toimii hyvin myös salaatinkastikkeena tai vaikka dippinä.

Koska mousse on kovin kermaista, salaattiin kannattaa laittaa kauden rapsakoita ja raikkaita aineksia. Lusikoi kastiketta pilkottujen kasvisten päälle yhdeksi keoksi, tai sekoita kaikki yhdeksi herkulliseksi mössöksi.

Kesäiseen salaattiin esim:

salaatinlehtiä
babypinaattia
kirsikkatomaatteja
avomaankurkkua
retiisiä
herneitä

Fetamousse

150 g (vuohen/lampaanmaito) fetajuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

Mousse valmistuu mielestäni kätevimmin monitoimikoneen s-terällä, mutta blenderi toiminee myös hyvin.

Murustele feta ja laita se monitoimikoneeseen/blenderiin. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta on pieninä muruina. Lisää tuorejuusto ja aja useamman minuutin ajan, kunnes seos muuttuu sileäksi ja kermaisen kuohkeaksi. Pidä välillä taukoja ja kaavi seosta kulhon reunoilta alas.

Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.


PS. Hieman vastaava kastike vuohenjuustosta ja jogurtista löytyy viime vuodelta.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig