torstai 11. elokuuta 2016

SATEENKAARISALAATTI PESTOKVINOALLA (V)


Hyvänä monipuolisen ravitsemuksen nyrkkisääntönä on muistaa syödä paljon värejä. No tässä olisi! Mustikkaa tai luumua lisäämällä saisi vielä hieman sinertäviä sävyjä mukaan.

Olen nähtävästi päässyt komeasti yli vanhasta kammostani – nimittäin makeista asioista suolaisissa ruoissa. Tässäkin on hedelmiä ja marjoja niin paljon, että voidaan melkein puhua hedelmäsalaatin ja tavallisen salaatin yhdistelmästä. Toisaalta kun itse salaatissa on jo makeaa, kastikkeesta voi jättää makeutuksen pois jottei lopputulos mene liiaksi makean puolelle.

Marja/hedelmäkimaran lisäksi tämän salaatin the juttu on pestokvinoa. Eli keittele vähän kvinoaa ja sekoita siihen pestoa. Tämä on helppo ja hyvä tapa saada itsessään aika mauttomaan kvinoaa makua, ja salaattiin lisää ruokaisuutta.


Sateenkaarisalaatti (1 isohko annos)

1 dl kvinoaa 
2 dl vettä

pestoa (esim. lehtikaalipestoa)

erilaisia salaatinlehtiä
avokadoa
kirsikkatomaatteja
(avomaan)kurkkua

hedelmiä ja marjoja, esim:
kirsikoita
aprikooseja
nektariineja
vadelmia 

hieman suolaa + pippuria + oliiviöljyä + sitruunamehua

Huuhtele kvinoa ja keitä kattilassa (kannen alla) miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita haluamasi määrä (useampi ruokalusikallinen nyt ainakin) pestoa kvinoan kanssa. Huom. jos teet salaattia vegaanille, tsekkaa ettei pestossa ole parmesania tai vastaavaa.

Riivi salaatinlehtiä kulhon pohjalle. Pilko tomaatit ja kurkut. Siivuta avokado ja nektariini ohuemmiksi siivuiksi ja aprikoosi paksummiksi. Puolita kirsikat.

Lusikoi kvinoapesto salaatinlehtien päälle ja lisää loput ainekset. Ripottele päälle pari ruokalusikallista yhteen vispattua sitruuna-öljykastiketta. Näin tarjoiltuna salaatti on nätimmän näköinen, toki kaikki ainekset voi myös ronskisti sekoittaa keskenään.

SHARE:

12 kommenttia

  1. Näyttää kyllä niin ihanalta ja sateenkaariselta!
    Värikkäitä ruokia on aina kiva syödä, niistä tulee aina jotenkin niin hyvä mieli :D Pestokvinoa kuulostaa just sellaselta mitä haluan kokeilla mahdollisimman pian, ihan loistojuttu.

    Tuo hedelmät salaatissa juttu on ihan hassu, juttelin jokunen aika sitten erään ulkomaalaisen naisen kanssa ja hän oli ihan kauhuissaan että Suomessa laitetaan salaattiin hedelmiä kuten persikkaa tai vesimelonia, suorastaan järkyttyi. Mutta hedelmät on hyviä salaatissa niin miksi ei ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on traumoja koulusalaateista, jotka oli yhdistelmiä tyyliin kaaliraaste + rusinat tai porkkaraaste + säilykemandariinit. Kesti aika kauan että pääsin näistä traumoista yli. :D

      Moniin kansainvälisiin keittiöihin kyllä kuuluu suolaisen ja makean yhdistämistä, esim vaikka perinteinen parmankinkku + meloni, mutta ehkä salaatteissa sitä ei sitten tehdä niin paljon..

      Poista
  2. Aivan mahtavat värit! Tuo on varmasti kyllä superhyvää :) Tuo kvinoavinkki otetaan kyllä talteen, sitä ei aina oikein saa uppoamaan sellaisenaan. Oikein mukavaa viikonloppua!

    ps. blogissani arvotaan ihanaa Death Before Decafin kahvia, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa! :) http://turkooseja.blogspot.fi/2016/07/death-before-decaf-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peston lisäksi kvinoan kanssa sopii hyvin myös mm. punajuuri, tulee samalla tosi kivan värinen lisuke tai salaatti. Ehkä pitäiskin kehitellä joku ohje tänne blogin puolelle. Tosi kivaa viikonloppua myös sinulle :)

      Poista
  3. Moi Lotta! Tulin nyt bloginkin puolelle ihastelemaan ja etsimään inspiraatiota raakakakkuihin. Vain kerran olen valmistanut raakakakun, enkä ihan tiedä, pidinkö siitä. Toisaalta kahviloissa olen saanut ihania raakakakkuja, ja menossa workshopiinkin ensi viikolla.

    Mutta miksi kuitenkin tähän tulin kommentoimaan, niin tuo pestokvinoa on niin hauska ja herkullinen idea ! :) Muutenkin ihanan värikästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Saara ja kiva kun tulit tännekin käymään! :) Monet ovat tykänneet tuosta vadelmaraakakakun ohjeesta (löytyy luetuimmat tekstit listasta blogin oikealta reunalta), se on sopivan yksinkertainen aloittelijoillekin. Mutta kyllä mullakin meni muutama kokeilukerta ennenkuin sain hommasta kiinni, parit ekat kakut ei kyllä olleet kummoisia :D Workshop kuulostaa kyllä myös hyvältä!

      Poista
  4. Huikean näköinen salaatti! Tätä täytyy tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Tuoreilla marjoilla saa kyllä helposti kivannäköistä jälkeä. :)

      Poista
  5. Rakastan värikkäitä salaatteja! Tämä näyttää aivan ihanalta, ja kvinoa pesto. Voi mmmmmmmmmm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt äkkiä hyödyntämään vielä loppukesän marjoja salaatteihin kun ehtii! :)

      Poista
  6. Älyttömän herkullisen näköinen salaatti! Vähän kans vierastan makeita juttuja suolaisissa ruoissa, mutta kylmät ruoat, kuten salaatit menee. Nyt eletään kyllä parasta aikaa juuri tällaisille ohjeille :-) Minttu / Haarukkavatkain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt kun sanoit niin lämpimissä ruoissa mullakin ehkä vielä vähän tökkii.. joku ananas pitsassa on vähän siinä ja siinä että pystyykö syömään :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig