maanantai 31. heinäkuuta 2017

PERSIKKAJÄÄTEE JA MEHUJÄÄPUIKOT


Sen sijaan että keittäisit aamulla kupin teetä niin heitäpäs tämmöinen teetä sisältävä mehujääpuikko suuhun. Toimii hyvin virkistimenä ainakin näin kesällä!

Toki persikkajääteetä voi juoda myös sellaisenaan. Kokeilin tehdä jääteetä English Tea Shopin persikalla maustetusta mustasta teestä, mutta mikä vaan (maustamaton) musta tee sopii hyvin tilalle. Lapsille sopivaan versioon kannattaa laittaa esim. rooibosteetä.

Puikkoja varten jääteen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, ettei sen jäähtymistä tarvitse odotella tuntikaupalla.

PS. Hannan sopassa on ollut käynnissä #mehujäähaaste, sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa koostepostausta elokuun alun puolella, luvassa on varmasti paljon herkullisia ohjeita!


Persikkajäätee ja mehujääpuikot

Persikkasiirappi
1/2 dl kookossokeria
1/2 vettä
1 kypsä persikka tai nektariini

Jäätee
1–2 pussia mustaa teetä tai vastaava määrä irtoteetä
4 dl vettä

1 persikka tai nektariini
(jäitä)

Valmista ensin persikkasiirappi: laita sokeri, vesi ja viipaloitu persikka pieneen kattilaan, kiehauta, ja anna poreilla matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Painele lopuksi persikan paloja hieman muusiksi. Anna seoksen jäähtyä ja maustua puolisen tuntia, ja siivilöi sen jälkeen persikat pois (ne kannattaa säästää ja syödä esim. jogurtin tai puuron päällä).

Kiehauta 4 dl vettä ja hauduta teetä siinä 2–3 minuuttia. Yhdellä pussilla teestä tulee laimeampaa ja kahdella vahvempaa. Poista pussit tai siivilä (jos käytit irtoteetä) ja anna teen viilentyä hetken. Laita tee lopuksi jääkaappiin viilentymään kunnolla.

Jo haluat juoda jääteen sellaisenaan:
Kaada viilentynyt tee kahteen lasiin, laita mukaan reilusti jäitä ja persikanviipaleita, ja kaada laseihin persikkasiirappia oman maun mukaan (tai vaikka kaikki).

Jos valmistat jääteestä mehujääpuikkoja:
Sekoita siirappi viilentyneeseen teehen. Laita mehujäämuotteihin persikkaviipaleita ja kaada persikkatee päälle. Juomasta riittää noin kahdeksaan muottiin.

Laita muotit pakastimeen, ja noin tunnin kohdalla lisää tikut (ei haittaa jos ne eivät mene ihan suoraan, ei minullakaan mennyt). Pakasta vielä muutama tunti kunnes puikot ovat kokonaan jäätyneet. Valmiit mehujäät irtoavat muoteista helposti pitämällä muottia hetken kuumassa vedessä.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ai vitsi miten ihanilta nää näyttää! Jäätee lähtee testiin vielä tänään. Oon kovin luottavainen, että nyt ne helteet tulee ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on täysi luotto siihen että elokuu tulee olemaan kesän lämpimin kuukausi :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig