torstai 28. helmikuuta 2013

AVOKADO-SUKLAAMOUSSE


Suklaamoussea avokadosta? Kyllä! Ja mikä parasta, maku on niin lähellä normiversiota ettei eroa "aitoon" oikeastaan huomaa jos ei satu tietämään mitä on syömässä. Testaa vaikka jollain pahaa-aavistamattomalla jälkkärivieraalla. Terveyslisäpisteitä ropisee sokerittomuudesta, ja mousse sopii myös vegaaneille (hunajan voi vaihtaa esim. kookosnektariin).

Avokado-suklaamousse (2 pientä annosta)

1 kypsä avokado
vajaa 1/2 desiä raakakaakaojauhetta
1/2-1 dl kookoskermaa (tai kookosmaidosta sitä kovettunutta osiota)
1-2 rkl hunajaa tms (vegaanit esim. kookosnektaria) 
valinnainen: 1-2 tl aitovaniljajauhetta (ei vaniljasokeria)
pieni ripaus suolaa

Laita aluksi kaikkia aineksia (avokadoa lukuunottamatta, sen voi laittaa heti kokonaan) vähän varovaisemmin ja lisää sen mukaan mitä maku ja koostumus vaatii -> muusaa sauvasekoittimella sileäksi. Done. Tarjoile esim. marjojen tai hedelmäpalojen kanssa.


Alkuperäinen resepti (muokattuna) täältä.
SHARE:

18 kommenttia

  1. Onpa hassun kuuloinen idea, mutta kaiketi se toimii :D Avocado on ihan mun lemppari - pelkälteen, salaatissa, leivän päällä, kastikkeena... ehkä tääkin siis olisi jatkoa tolle listalle :) Täytyy kokeilla!

    http://saaratikka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Voin luvata että tämä mousse ei maistu guacamolelle tai vastaavalle ;)

    VastaaPoista
  3. siis tätä pitää päästä ehdottomasti heti kokeilemaan! kiitos reseptistä!!:)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen yhdistelmä! Ei tulisi heti mieleen yhdistää, mutta makuhan on tärkein :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania kuvia ja herkullisen näköisiä ruokia! Sait juuri uuen lukijan. :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Hei, mitä kookoskermaa käytät? Tein tätä ja muuten varmaan ok, mutta maku on hirmu kitkerää.. Laitoin hunajaa ja maistoin ja lisäsin hunajaa ja maistoin... ja aina vaan kitkerää. Lopuksi lisäsin makeutukseksi vielä banaania ja vähän steviaa. :D Lopputulos on makea, mutta kitkerä puskee sieltä vieläkin läpi.

    Mulla oli siis Karan kookoskermaa ja muistin vasta nyt tätä maistaessani, että kyseinen tuote on ennenkin maistunut suussani tosi kitkerältä. Muista kookoskermoista ei ole kokemusta. Onkohan niissä eroja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm en muista enää merkkiä ,mutta ei kai kookoskermojen mauissa pitäisi olla hirveästi eroa merkkien välillä koska pääraaka-aine on sama.. Kookoskerman ei kyllä pitäisi maistua yhtään kitkerälle vaan päin vastoin tosi kermaiselle ja pehmeälle! :D

      Raakakaakaojauhe on sen sijaan itsessään aika kitkerää (varsinkin jos ei ole tottunut sen makuun), eli olisko sitä ollut sinun makuusi liikaa..? Kannattaa tosiaan laittaa aluksi varovasti ja lisätä sitten oman maun mukaan jos tarvetta. Lopputuloksen pitäisi maistua tummalle suklaalle, ei siis sokerisen makealle maitosuklaalle. :)

      Poista
    2. Raakakaakaota olen kyllä käyttänyt, tehnyt raakasuklaata jne. joten maun tottumisesta ei pitäisi olla kyse tumman suklaan ystävällä... Kyseinen Karan kookoskerma maistui kitkerälle myös joskus aiemmin kun tein siitä vaahdon piirakalle.. sen vuoksi ajattelin, josko noissa olisi jotain eroa. Harmillista, en ymmärrä miksi tuo kerma maistuu mielestäni niin pistävälle. :/

      Poista
    3. Ok no mutta kokeile ihmeessä eri merkkisellä kookoskermalla, josko auttaisi. Tai sitten tosiaan ihan kookosmaidon sillä kovettuneella osiolla (vispaa esim. haarukalla notkeammaksi). :) Itse en ole tainnut maistaa Karan kookosmaitoa niin en osaa siitä sanoa enempää.

      Poista
    4. Ok, täytyy kokeilla. Kiitos kivasta blogista! :)

      Poista
  7. Voi taivas, tätä on kyllä testattava! Kiitos. :)

    Mieheni on kovasti hurahtanut kaikkeen raakaruokaan ja muuhun terveelliseen, ja olenkin nyt ajatellut itsekin hieman perehtyä asiaan ja opetella tekemään ensin jotain helppoja ja yksinkertaisia juttuja, joiden raaka-aineet ovat tällaiselle maallikollekin ihan helposti ymmärrettävissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Raakaleivonta on kyllä huomattavasti helpompaa mitä etukäteen voisi kuvitella, ja sitten kun raaka-aineetkin tulee tutummaksi niin huomaa että ruokia voi kehitellä ja muokata melkein loputtomasti :)

      Poista
  8. En tykännyt. Kokeillu eri versioita ja aina yhtä pettynyt. Sori, ei pahalla.

    VastaaPoista
  9. Oi nam! �� Me tykättiin koko perhe, myös tyttäreni joka ei ole suostunut syömään avocadoa missään muodossa. Seuraavalla kerralla kokeilen sekaan vähän myös banaania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiva! Avokadohan tässä ei tosiaan maistu oikeastaan ollenkaan.. Banaania lisäämällä saa varmaan hieman makeamman lopputuloksen. :)

      Poista
  10. Tää on ihan sairaan hyvää. Olen myyty. 😉

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig