tiistai 3. toukokuuta 2016

LAKRITSIRAAKASUKLAA


Voinko saada tarpeekseni lakritsista? En vissiin.

Lakritsi-suklaavanukkaan ja lakritsimutakakun kohdalla tuli jo todettua, että lakritsi sopii erinomaisen hyvin yhteen suklaan kanssa. Joten mikseipä lakritsia yhdistäisi suoraan sitten ihan siihen itseensä, eli suklaaseen.

Yksinkertainen oivallus ja hitsin hyvä lopputulos! Ripsottelin päälle vielä pakastekuivattuja marjoja (vadelmaa ja karpaloa) niin tuli aika nättejä yksilöitä.

Huom. lakritsijauhe nousi ainakin itselläni osittain massan pintaan jähmettymisvaiheessa, mutta se nyt ei sinällään tällaisen ohuehkon levyn kohdalla haitannut. Tämä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon jos teet esim. paksuja suklaakonvehteja (ei sillä että osaisin tarjota ratkaisukeinoa). :)


Lakritsilla maustettu raakasuklaa

1/2 dl sulaa kookosöljyä
1 dl sulaa kaakaovoita
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
makeutusta maun mukaan (laitoin 1 rkl kookossokeria)
1–2 tl lakritsijauhetta (tai maun mukaan)
rouhaisu suolaa


halutessa: 1 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta (tekee kermaisemman koostumuksen)
halutessa: 1 tl lesetiiniä (toimii emulgaattorina)


koristeeksi esim. pakastekuivattuja marjoja

Vispaa ainekset keskenään sileäksi suklaamassaksi. Säädä makeutusta ja lakritsin määrää oman maun mukaan. Huom: jos et käytä tocoa, lisää n. 1 rkl raakakaakaojauhetta. Suklaamassa saa jäädä notkeaksi mutta ei täysin vesimäisen juoksevaksi.

Kaada massa muotteihin tai leivinpaperilla päällystetylle levylle/astiaan. Ripottele päälle halutessa esim. pakastekuivattuja marjoja. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään (vajaa puoli tuntia riittää). Päälle voi lopuksi rouhaista vielä extrasuolat. Napsauttele levystä pienempiä paloja. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

SHARE:

9 kommenttia

  1. Lakritsisuklaa on ihanaa! Itse tekaisin kunnolla lakritsista raakasuklaata viime viikolla, kun olo oli kuin kuolleella. Maistui erinomaisesti vaikkei mikään mukaa ruoka uponnut kipeänä ollessa. :)

    Omassa suklaassani oli makeutuksena vain lucumaa ja lakritsijauhetta, ja lopputulos oli juuri sopivan makea ja herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakasuklaa pelastaa kyllä usein erinäiset huonot päivät :) Lucumaa en olekaan muistanut käyttää aikoihin mihinkään, olin vähän unohtanut koko raaka-aineen joten kiitos muistutuksesta!

      Poista
  2. Marjat tekevät suklaasta ihanan pirteän näköistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ja mun mielestä esim. vadelma ja lakritsi sopii makuina hyvin yhteen muutenkin :)

      Poista
  3. Lakritsisuklaa on varmasti todella ihanaa! Olen tehnyt suklaa-lakritsi-chia vanukkaita ja ne ovat olleet ihania :) Hyvä combo!

    ps. nuo marjat tekevät suklaasta varmasti vieläkin herkullisempaa ja ovat todella kauniita suklaan päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella toimiva kombo, minä täällä suunnittelen jo lakritsi-suklaaraakakakkua :D

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta ja ideasta! Tuli hyvää ja herkkua :) Laitoin vadelmien tilalle mulperin marjoja, jotka sopivat mielestäni erinomaisesti lakritsisuklaaseen niin makunsa kuin värinsäkin puolesta ;) En laittanut ollenkaan lisämakeutusta kun marjoista, lakritsista ja tocostakin tuli sopivasti makeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..laitoin siis mustia mulperin marjoja eli siksi sopivat mukavasti lakritsin kanssa :)

      Poista
    2. Mulperit onkin kiva idea, voin kuvitella että tuli aika hienon näköinen mustilla marjoilla :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig