keskiviikko 7. joulukuuta 2016

JOULUKIRJA: KOOKOSKAURAPUURO LAKRITSIHILLOLLA (V)


Jos kirjan kannessa lukee tekijöiden kohdalla Virpi Mikkonen (Vanelja) ja Riikka Kantinkoski (Weekday Carnival) niin arvata saattaa että mikään kovin ruma teos ei voi olla kyseessä. Joulukirja onkin ehkä joulun kaunein ja seesteisin kirja, joka huokuu sellainen ihanan rauhallinen joulun tunnelma, missä ei ole kiire, ja joulustressistä pakettivuorineen ja överikoristeluineen ei ole tietoakaan.

Joulukirja ei ole ihan perinteinen ruokakirja siinä mielessä, että sivuilla on aika paljon kauniita tunnelmakuvia, ja mukana on myös jonkin verran DIY-lahjaideoita kuten itse tehtyjä kransseja ja saippuaa. Toisaalta sivuja on sitten hieman enemmän, joten nimenomaa ruokakirjaa etsivän ei tarvitse huolestua, reseptejä löytyy kyllä reilusti. Ohjeista löytyy niin suolaista kuin makeaakin, painotus enemmän jälkimmäisessä. Reseptit eivät ole ihan niitä perinteisimpiä jouluruokia (ja hyvä niin), mutta makumaailma sopii hyvin joulunaikaan ja ylipäätään talveen.

Kaikki ohjeet ovat gluteenittomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Lisäksi kaikki ohjeet ovat kasvisruokaa ja lähes kaikki ohjeet ovat lisäksi maidottomia, eli vegaaneillekin löytyy paljon kokattavaa.

Itselläni on ollut nyt jonkinlainen puurokausi meneillään joten innostuin heti kirjan kookospuurosta lakritsihillolla. Siis lakritsihillo, mikä nerokas idea! Tein ohjeesta hieman yksinkertaistetumman version, ja ripottelin päälle granaattiomenansiemeniä raikkautta tuomaan. Uusi aamiaissuosikki on tässä.


Kookoskaurapuuro ja lakritsihilloa (2:lle)

4 dl kauramaitoa
2 dl kookosmaitoa
3 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 tl aitovaniljajauhetta
pieni ripaus suolaa

lakritsihillo
1/2 dl kaura- tai kookosmaitoa
2 rkl chia-siemeniä
1 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria tai ei-vegaanit hunajaa)
1 rkl lakritsijauhetta
ripaus aitovaniljajauhetta
halutessa: ripaus suolaa

halutessa: tuoreita tai pakastekuivattuja granaattiomenansiemeniä (tai esim. vadelmia)

Kiehauta kaura- ja kookosmaito. Lisää hiutaleet ja mausteet. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin viitisen minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista lakritsihillo sekoittamalla maito ja chiasiemenet yhteen. Laita hillo tekeytymään jääkaappiin noin viideksi minuutiksi. Sekoita joukkoon loput ainekset, maista ja lisää esim. makeutusta jos siltä tuntuu. Tarjoa puuron kanssa. Ripottele päälle halutessasi esimerkiksi granaattiomenansiemeniä.

Kirja saatu kustantajalta.

PS. Eilisen itsenäisyyspäin kunniaksi laitoin blogin fb-sivuilla jaettavaksi yhden lahjakortin raakakakku-workshoppiin! Kilpailu on voimassa perjantaihin 9.12 klo 12 asti joten käyhän osallistumassa -> Syötävän hyvä.
SHARE:

25 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Superhyvää kyllä, ainakin kaikkien lakufanien mielestä :)

      Poista
  2. Oho, lakritsihilloa? Kuulostaa erikoiselta, mutta ehkäpä jopa kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
  3. Mä olen vadelma-lakuhilloa tehnyt, mutta tää on uus herkku. Mä kyllä kiinnitin huomiota puuroon, itse kun aina oon keittänyt kaurapuuron veteen. Saiskohan siitä herkumpaa käyttämällä muuta nestettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en keitä puuroa koskaan veteen, mun mielestä on parempaa kun nesteessäkin on jokin maku! :) Usein suosin just kookos+kauramaidon yhdistelmää, mutta joskus käytän ihan tavallistakin maitoa jos sitä sattuu olemaan.

      Poista
  4. Lakritsihilloa <3 Mä niin rakastan lakritsia ja salmiakkia. Tuon on pakko olla aivan järistyttävän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä mietin koko ajan uusia paikkoja minne tunkea lakritsijauhetta, on se sen verran hyvää :)

      Poista
  5. Lakritsihillo lähtee tasan tarkkaan kokeiluun! Njam!!!

    VastaaPoista
  6. Resepti kuulostaa ihanalta, mutta nuo sinun kuvasi, ne vasta ihania ovatkin!

    VastaaPoista
  7. Niin ihanat kuvat! Joulukirja on tosi ihana. En oo koskaan tainnut tehdä kaurapuuroa kookosmaitoon. Mun pitäis kokeilla, kun kaurapuuroa monta kertaa viikossa yleensä syön :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puuroon saa kyllä helposti pientä vaihtelua ihan sillä nesteelläkin mihin sen keittää. :)

      Poista
  8. Taas uusi resepti lakritsille. Voisipa vaikka kokeilla. :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan paljon kaikkia lakureseptejä blogeissa näin joulun alla. Lakun ystävä tykkää!

    VastaaPoista
  10. Lakritsa <3 Ei sellaista taida ollakaan,johon se ei kävisi!

    VastaaPoista
  11. Sain kunnian maistaa lakritsihilloa Joulukirjan julkkareissa, oli herkkua! :) Ja Joulukirja on vuoden kaunein joulukirja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tais mennä julkkareissa hillot ohi (muita herkkuja kyllä maistoin) mutta nyt pääsin onneksi korjaamaan tilanteen. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig